Situacija u Meksiku dramatična: Mrtvačnice pune, broj umrlih od korone pet puta veći od zvaničnog

Jedan vladin zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da zvaničnici ne objavljuju pravu stopu smrtnost i da je ona verovatno pet puta veća

  • 0
Meksiko korona virus Foto: Tanjug/AP

Broj preminulih od korona virusa u Meksiku je najverovatnije pet puta veći od onog koji prijavljuju vladini zvaničnici. "Skaj njuz" piše da je situacija u toj zemlji kritična, te da su mrtvačnice pune.

Kako se čini, u Meksiko Sitiju, drugom najvećem gradu Latinske Amerike, socijalnog distanciranja skoro da i nema, a većina radnji radi sasvim normalno.

Vlada tvrdi da se kriva epidemije sravnila i da će u narednim danima doći do značajnog pada u broju umrlih od posledica korona virusa.

Predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je u obraćanju naciji da je meksički narod uložio napor i da se epidemija sada smiruje. Ipak, postoje brojni dokazi da situacija u Meksiku nije baš "mirna".

Jedan vladin zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da zvaničnici ne objavljuju pravu stopu smrtnost i da je ona verovatno pet puta veća.

Stručnjaci iz privatog sektora navode da su upozoravali vladu još u januaru, ali da im je tada rečeno da vlada ne može ništa da uradi.

Kako navodi "Skaj njuz", mrtvačnice u Meksiko Sitiju su pune tela u crnim vrećama smeštenih na sve strane. Sa kremiranjem se kasni tri dana u svim krematorijumima, a radnici navode da će morati da se poveća broj sahrana jer su krematorijumi prebukirani.

Kako se navodi, u oko 30 krematorijuma u gradu, svaki od njih dnevno kremira od 18 do 22 tela, što dovodi do kašnjenja s obzirom na broj žrtava.

Prema zvaničnim podacima, u Meksiku je zaraženo više od 38.000 ljudi, a umrlo je njih 3.926.

Video: Gore od ovoga ne može! Usnimljena iz vazduha najveća Kovid grobnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA