Avion Kim Džong Una odleteo iz Pjongjanga na istok zemlje: Strahuje se od novih vojnih akcija

Koji je sledeći korak severnokorejskog lidera?

  • 4
Kim Džong Un Foto: Tanjug/AP

Avion koji koristi lider severne Koreje Kim Džong Un odleteo je danas iz Pjongjanga u istočni deo zemlje, saopštila je služba koja se bavi praćenjem aviosaobraćaja.

To je izazvalo spekulacije da bi severnokrojeski vođa mogao ponovo da se pojavi u javnosti zbog mogućih vojnih akcija, usled pojačanih tenzija između Severne i Južne Koreje, preneo je Jonhap.

Avion An-148 primećen je kako leti prema severoistoku danas oko 10 časova.

Kim je koristio avion Er Koreja za lične potrebe i u prošlosti.

- An-148 je dobar za kraća putovanja - izjavio je avio operator i dodao da je Kimov drugi avion IL-62 napravljen za duža putovanja, ali da su oba uređena da bi odgovarala njegovim potrebama za luksuzom.

Do retkog leta Kimovog ličnog aviona dolazi nakon što je Severna Koreja upozorila da bi mogla da preduzme vojnu akciju protiv Južne Koreje u znak protesta zbog toga što su aktivisti slali letke protiv severnokorejskog režima preko granice.

Da podsetimo, u utorak je Severna Koreja digla u vazduh kancelariju za vezu koja se nalazi na granici sa Južnom Korejom.

Video: Do sada neviđeni snimak dizanja u vazduh kancelarije za veze: Jezivi momenat kada sve leti u vazduh

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA