Novi Zeland ponovo pobedio korona virus: Premijerka najavila ukidanje mera

Premijerka je upozorila da se, ipak, ne treba previše opuštati. Sastavili su 102 dana bz novozaraženih

  • 2
Novi Zeland koronavirus Foto: Tanjug/AP

Premijerka Novog Zelanda, Džasinda Ardern najavila je ukidanje mera uvedenih u Oklandu za suzbijanja drugog talas korona virusa, tvrdeći da je njena zemlja "ponovo pobedila kovid".

NDTV piše, a prenosi Klix.ba da je Novi Zeland u maju u potpunosti zaustavio prvi talas korona virusa zahvaljujući strogim merama, a zemlja je zabeležila niz od 102 dana bez novozaraženih osoba.

Međutim, novo žarište epidemije otkriveno je u avgustu u najvećem gradu Novog Zelanda i to je vlast  prisililo da za milion i po stanovnika Oklanda odrede stroge mere potpunog zatvaranja koje su trajale tri sedmice, sve do početka septembra.

Nakon toga, u ovom gradu na severu zemlja 12 dana nije zabeležen nijedan novi slučaj zaraze korona virusom, pa je premijerka Ardern potvrdila da je epidemija sada pod kontrolom i  pozdravila stanovnike koji su izdržali novo zatvranje.

- Stanovnici Oklanda i svi Novozelanđani držali su se plana, koji je do sada uspeo dva puta. I ponovo su pobedili virus - rekla je Ardern i upozorila da se ne treba previše opuštati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    5. oktobar 2020 | 09:21

    Da, ali dve nedelje je bio policijski čas 24/7. Tako je to u "diktaturi", i niko nije šerpario, i bunio se. Sad neka uživaju, zaslužili su.

  • 🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️

    5. oktobar 2020 | 13:58

    Zatvarajte nekog drugog , mene vise necete! Obecavam vam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA