≫ 

Profesora u Parizu ubio čečenski tinejdžer: Odrubio mu glavu uz povike "Alahu akbar"

Osumnjičeni je u martu dobio desetogodšnju boravišnu dozvolu kao izbeglica u Francuskoj

  • 7
Francuska policija, teroristički napad u Parizu Napadač je pre ubistva prišao učenicima na ulici i zatražio od njih da mu pokažu žrtvu / Foto: Tanjug/AP

Napadač koji je odrubio glavu profesoru srednje škole u Francuskoj je 18-godišnji mladić, nepoznat obaveštajnim službama, izjavio je danas francuski tužilac za borbu protiv terorizma.

Mladić, rođen u Rusiji a poreklom iz Čečenije, ubio je profesora juče u predgrađu Pariza pošto je on na časovima radi debate prikazao karikature proroka Muhameda. Policija je neutralisala napadača, a u vezi sa ubistvom privedeno je devet osoba, uključujući članove njegove porodice.

Napadač je, kako je rečeno, pre ubistva prišao učenicima na ulici i zatražio od njih da mu pokažu žrtvu, prenosi Tanjug via AP.

Tužilac Žan-Fransoa Rikar rekao je na konferenciji za štampu da je pokrenuta istraga za ubistvo s terorističkim motivom.

Dodao je da je osumnjičeni, koji je u martu dobio desetogodšnju boravišnu dozvolu kao izbeglica u Francuskoj, bio naoružan nožem i vazdušnim pištoljem.

Njegova polusestra pridružila se Islamskoj državi u Siriji 2014. godine, rekao je Rikar.

U telefonu osumnjičenog pronađen je tekst u kojem preuzima odgovornost za napad kao i fotografija žrtve. Potvrdio je i da je suspendovani nalog na Tviteru pod imenom Abdulah A pripadao osumnjičenom.

Video: Policija ubila muškarca koji je odrubio glavu nastavniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    17. oktobar 2020 | 18:58

    Мене много више интересује како су и којим путевима долазили код нас , ко их је финансирао као и ко им је држављанства поклањао ? Не брине мене Француска већ ми као и ови исламски токови ка Европи за које не знамо како их зауставити и када ће престати?!

  • Ruja

    17. oktobar 2020 | 19:12

    Meni samo jedno nije jasno ,zašto ih uopšte primaju u Evropu ?Da im davali socijalne pomoći?

  • Zagor

    17. oktobar 2020 | 20:37

    Sve su im dali, imaju vise dzamija nego svojih Crkvi, i sta da ocekuju od divljaka drugo. To im je glumica Brigit Bardo rekla pa kaznu platula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA