“Da sam slušao stručnjake za koronu, bili bismo u depresiji”: Tramp pravdao plan pred narodom

Aktuelni predsednik SAD smatra da će Bajden želeti da ljude zatvori i kuće, jer bi on poslušao eksperte u vezi sa korona virusom

  • 1
Donald Tramp

Foto: Tanjug/AP

Predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama biće održani za nešto više od dve nedelje, a kandidati Donald Tramp i Džo Bajden čine sve da osvoje simpatije i glasove birača.

Aktuelni predsednik Tramp u pohodu je za drugim mandatom, a prema ocenama nekih anketa navodno zaostaje 17 odsto za protivkandidatom Bajdenom. Jedan od glavnih argumenata kandidata iz redova Demokrata zašto glasači ne bi trebalo da daju poverenj Trampu jeste njegov odgovor na pandemiju korona virusa.

Međutim, prvi čovek je na mitingu u Nevadi objasnio da, iako je u toj zemlji korona odnela skoro 225.000 života, smatra da nije ni trebalo da sluša medicinske stručnjake, ističući u više navrata da su im procene u nekim slučajevima bile kontradiktorne i pogrešne.

Čak je i situaciju u vezi sa “korona ekspertima” iskoristio kao argument zašto ljudi ne bi trebalo ni da glasaju za Bajdena, jer će ih on poslušati ako postane predsednik SAD.

- Ako glasate za Bajdena, on će vaše poslove prepustiti Kini. Predaće vašu budućnost virusu. Zatvoriće vas u kuće - kazao je Tramp tokom govora u saveznoj državi Nevada.

- On će slušati naučnike. Da sam poslušao naučnike, verovatno bismo sada imali zemlju u velikoj depresiji. Umesto toga mi smo sada kao raketni brod, pogledajte samo naše brojeve - dodao je on.

Prema poslednjim podacima, stopa nezaposlesnosti je 7,9 odsto, što je drastično bolje od 14 procenata koliko je bilo na vrhuncu krize.

Bajden se u međuvremenu oglasio na “Tviteru” povodom izjave prvog čoveka Amerike. Demokratski kandidat je kratko odgovorio:

 

- Da.

Video: Tramp se oporavio od korone, pa zamešao kukovima ispred pristalica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA