Protesti u Belorusiji, više od 140 osoba uhapšeno: Policija razbila demonstracije

Hapšenja je bilo i u Borisovu, Borovljani, Grodnom, Novopolicku, Smilovičiju i Soligorsku, javlja TASS

  • 2
Minsk, protesti, Belarus Protests Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Tokom današnjih protesta u Minsku i drugim gradovima u Belorusiji, uhapšeno je najmanje 146 ljudi, saopšteno je iz neregistrovane humanitarne organizacije Vesna, a najveći broj je privedeno u prestonici Belorusije.

Nezadovoljni građani okupljali su se danas u grupama, od 10 pa do nekoliko stotina, u stambenim četvrtima beloruske prestonice, a policija je pokušavala da spreči njihovo kretanje i rasturi proteste.

Hapšenja je bilo i u Borisovu, Borovljani, Grodnom, Novopolicku, Smilovičiju i Soligorsku, javlja TASS, a prenosi Tanjug.

Portparolka policijske uprave Minska Natalija Ganusevič ranije je izjavila da je u Minsku uhapšeno oko 100 ljudi tokom nedozvoljenih demonstracija, navodeći da su učesnici protesta više puta upozoravani na neprihvatljivost svog nezakonitog ponašanja.

Drugu nedelju za redom beloruske vlasti nisu zatvorile metro stanice, niti blokirale mobilnu telefoniju tokom demonstracija.

Video: Minsk: Na protestima uhapšeno na stotine ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • фебо

    21. decembar 2020 | 04:53

    Davaj,davaj bratuska

  • navaljni srpski brat

    21. decembar 2020 | 16:58

    Zatvori sav narod komunjaro na kraju ce ostati policija komunisti i ti Lukasenko u drzavi a sin te ceka u Rusiji sa zlatnim pistoljom jadjo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA