Žena serijski ubica 20 godina bežala od policije: Sad joj se sudi za 7 ubistava u Kini

Ona se na suđenju izvinila porodicama ubijenih i rekla da je bila "žrtva" svog dečka

  • 0
Serijski ubica, zena Lao Rongzhi Foto: Police

Žena, optužena da je ubila sedam osoba, pojavila se na suđenju u jugoistočnoj Kini nakon što je više od 20 godina bežala od policije.

Lao Rongzi (46) se u ponedeljak pojavila na sudu u provinciji Đangsi, prenosi CNN.

Lao se izvinila porodicama žrtava, rekla je da je ona bila "žrtva" i da je bila primorana da pomogne svom dečku, osuđenom ubici Fau Zijingu.

Fa Zijing je uhapšen u julu 1999. godine. Osuđen je zbog sedam ubistava i pogubljen u decembru iste godine, preneli su kineski mediji.

- Njih dvoje su se urotili i imali su jasnu podelu rada. Zajedno su počinili razbojništva, otmicu i ubistva s namerom u Nančangu, Vendžou, Čangdžou i Hefeju - stoji u optužnici.

Lao je na sudu rekla kako su Faove metode bile "vrlo okrutne". Dodala je kako ju je psihički i fizički zlostavljao dok je bila u vezi s njim te da je dva puta pobacila.

Lao i Fa su u vezi bili od 1996. do 1999. godine. Nakon što je Fa uhapšen, Lao je uz pomoć više saveznika bila u bekstvu širom zemlje. Skrivala se u nekoliko gradova gde je živela od povremenih poslova poput konobarisanja. Obavila je i hiruršku operaciju kako bi izbegla hapšenje.

Uhapšena je u novembru prošle godine u tržnom centru u gradu Sjamenu i optužena je za pljačku, otmicu i ubistva.

U ponedeljak je na sudu rekla kako je sve ovo vreme "živela u mraku" i kako nakon 20 godina napokon ponovo može mirno da spava jer ne živi u strahu od toga da će biti uhapšena.

Zu Dahong, žena jedne od žrtava, rekla je kako je teško prihvatiti takvo izvinjenje.

- Patnja koju smo proživeli poslednje dve decenije ne može da se izbriše jednim izvinjenjem - rekla je Dahong.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA