≫ 

Haos u Rusiji: Snimljeno kako policajac poteže pištolj na demonstrante, uhapšeno preko 3.000 ljudi

Na još jednom snimku, koji je objavila "Novaya Gazeta", vidi se čovek u nesvesti kako ga odvlače u autobus, dok je policija svuda oko njega

  • 40
Rusija protest Foto: Tanjug/AP

U drugom po veličini ruskom gradu Sankt Peterburgu danas su izbili sukobi između policije i demonstranata koji su izašli na ulice u znak podrške uhapšenom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom.

Na jednom snimku vidi se kako policajac, kog su naizgled demonstranti napali s leđa, poteže pištolj. Autentičnost snimka nije potvrđena, a objavila ga je mreža Fontaka, prenosi "Russia Today".

Na još jednom snimku, koji je objavila "Novaya Gazeta", vidi se čovek u nesvesti kako ga odvlače u autobus, dok je policija svuda oko njega. Prema nekim navodima, bilo je i privođenja novinara.

Da podsetimo, Sankt Peterburg je i prošlog vikenda bio svedok stravičnih scena. Baš u tom gradu zabeležen je trenutak kada jedan policajac šutira u stomak stariju ženu, a istraga o tom slučaju je u toku.

Rusi su i danas izašli na ulice u znak podrške uhapšenom opozicionom lideru Alekseju Navaljnom, a prema navodima posmatračke grupe OVD-Info, uhapšeno je preko 3.300 ljudi širom zemlje, prenosi AP. Među uhapšenima je i Julija Navaljni, supruga Alekseja Navaljnog.

Predsednik Udruženja novinara Vladimir Solovjov rekao je za TAS S da je tokom nedozvoljenih protesta privedeno 35 novinara.

Takođe, rusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je na protestu u Moskvi učestvovalo skoro 2.000 osoba.

Video: Rusija: Policija hapsi protestante u gradovima širom zemlje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA