≫ 

Pens kaže da je prijatelj sa Trampom iako ga je navodno psovao: Osniva novu organizaciju?

- Govorio je vrlo pohvalno o odnosu sa Trampom. Stekao sam osećaj da razgovaraju često i da i dalje održavaju prijateljske odnose koje su imali u prethodne četiri godine - kazao je Benks

  • 2
Donald Trump, Donald Tramp Majk Pens i Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Majk Pens kazao je grupi konzervativaca da održava bliske lične odnose sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom i otkrio da planira da osnuje političku organizaciju koja će da brani uspehe njihove administracije, navode tamošnji mediji.

Kako javlja CNN, član Republikanske partije iz Indijane Džim Benks, koji predsedava Republikanskim komitetom, kazao je za tu TV mrežu da su se članovi te organizacije sastali sa Pensom u utorak u Vašingtonu i govorili o planovima te stranke.

Pens navodno nije izrazio nezadovoljstvo Trampom zbog nemira koji su izbili 6. januara na Kapitol hilu u kojima je poginulo pet osoba. Benks je istakao da nisu pričali o Trampovim postupcima pre izbijanja demonstracija.

- Govorio je vrlo pohvalno o odnosu sa Trampom. Stekao sam osećaj da razgovaraju često i da i dalje održavaju prijateljske odnose koje su imali u prethodne četiri godine - kazao je Benks.

CNN je objavio u ponedeljak da su Pens i Tramp navodno razgovarali dva puta posle inauguracije predsednika SAD Džoa Bajdena, a izvor te američke TV mreže opisao je odnos dva državnika kao “prijateljski”.

Banks je izrazio očekivanje da će Pens biti prisutniji u narednim mesecima kada je reč o političkom životu.

- Pokrenuće organizaciju koja će braniti uspešne rezultate administracije Tramp-Pens tokom četvorogodišnjeg mandata - kaže Banks.

Tramp psovao Pensa?

Podsećanja radi, američki mediji pisali su o tome da među dva državnika postoji jaz. Treba napomenuti da je Pens odbio zahtev Trampa 6. januara da poništi rezultate izbori pred Kongresom, a tokom te sednice došlo je do upada huligana u Kapitol hil.

Video: Novi snimci upada u Kapitol: Pensa i Romnija sklonili od rulje

Takođe, tamošnji mediji su izvestili posle tih nereda da je Tramp navodno psovao Trampa pre protesta pristalica tadašnjeg predsednika.

Prema pisanju lista New York Times, Tramp je preko telefona vikao i vređao Pensa.

- Možeš da budeš zapamćen kao patriota, ili da te istorija pamti kao p**** - navodno je Tramp rekao Pensu, navodi ova novina pozivajući se na tvrdnje dva sagovornika.

Suđenje Trampu

Tramp je ušao u istoriju kao prvi predsednik u istoriji te zemlje kome se sudilo za opoziv dva puta. Prvi put je bio optužen i oslobođen optužbi da je zloupotrebljavao službeni položaj i podrivao rad Kongresa u februaru 2020, a drugi put se teretio da je podstrekivao rulju da napadne Kapitol Hil tokom sednice tog tela na kom je trebalo da se usvoje rezultati predsedničkih izbora.

Međutim, Senat ga je oslobodio i tih optužbi.

Video: Borba suzavcem i pendrecima : Sukob policije sa Trampovim pristalicama u Kapitol Hilu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xyz

    24. februar 2021 | 16:24

    Živeo Tramp, jugoslovenski zet, a bogami i Melaniji želim sve najlepše. Prelepa i prezgodna dama. A za Pensa sve pohvale. Ostao je veran šefu i dosledan politici koju su vodili. Razmirice su česta pojava svuda, ne samo kod njih.

  • Antun pokatoliceni srbin

    24. februar 2021 | 16:40

    Ziv bio Srbija je uz tebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA