Jordanska vojska poručila princu da obustavi "aktivnosti protiv države"

Jordanski princ Hamza bin Husein, bivši prestolonaslednik, izjavio je u subotu da se nalazi u kućnom pritvoru i negirao da je deo bilo kakve zavere protiv vlasti

  • 0
Kralj Abdulah II Kralj Abdulah II, Foto: Tanjug/AP

Jordanskom princu Hamzi bin Huseinu, polubratu kralja Abdulaha II, rečeno je da obustavi aktivnosti koje su usmerene protiv državne "bezbednosti i stabilnosti", saopštila je vojska te zemlje.

U izjavi objavljenoj preko državne novinske agencije, navodi se da je akcija deo veće bezbednosne istrage u kojima je bivše ministru, članu kraljevske porodice i još nekolicini neidentifikovanih osoba ograničeno kretanje ili su pritvoreni, javlja Reuters, a prenosi Tanjug.

Jordanski princ Hamza bin Husein, bivši prestolonaslednik, izjavio je u subotu da se nalazi u kućnom pritvoru i negirao da je deo bilo kakve zavere protiv vlasti, istovremeno optuživši rukovodstvo za korupciju, nekompetentnost i zastrašivanje.

Prethodno je u Jordanu uhapšeno nekoliko visokih zvaničnika iz "bezbednosnih razloga", a vojska je negirala da je princ Hamza, polubrat kralja Abdulaha u kućnom pritvoru, već je saopštila da mu je naloženo da obustavi aktivnosti.

Video: Jordan se sa Egiptom za turiste bori tenkovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA