• 8

Tužna priča deda Milovana dobila srećan epilog: Živeo u garaži, sad konačno ima uslove za život

Deda Milovan bio je veoma srećan

  • 8
Milovan Marković

Foto: Svi Srbi u Parizu

Tužna priča Milovana Markovića, rodom iz Kovina, koji je petnaest godina živeo u garaži podzemnog parkinga dobila je srećan epilog. Deda Milovan konačno je dobio pristojne uslove za život, zahvaljujući dobrim ljudima koji su mu pomogli.

Deda Milovan je godinama živeo u garaži podzemnog parkinga i samo zato jer ga bilo stid, godinama nikome nije pričao o svom životu i skrivao je svoju nesreću. Iako u lošim uslovima, uspevao je redovno da održava ličnu higijenu u javnim kupatilima, tako da niko ne posumnja u to kakav život u stvari vodi.

Odlučio je da se požali svom prijatelju Miši tek onda kada je video, na vratima garaže u kojoj je spavao, natpis na kome stoji da će vlasnik doći i iseliti ga.

Tada je krenula lavina. Miša je alarmirao razna francuska udruženja koja pomažu u ovakvim situacijama. Tako se prvo obatio Udruženju "Svi Srbi u Parizu", da bi kasnije čak izašla i u čuvenom listu "Le Parisien".

Javio se i veliki broj ljudi koji su nudili pomoć.

Odmah je otvorena kasa za novčanu pomoć deda Milovanu i donacije su počele da pristižu.

Tako se i srpkinja po imenu Danica javila u želji da pomogne u vezi sa administracijom i svih vrsta socijalnih pomoći u Francuskoj jer je to njen domen. Ona je odmah našla privremeni smeštaj deda Milovanu, a onda je stigla i radosna vest iz pariske opštine.

Opština Pariza je deda Milovanu obezbedila stan.

Pre dva dana, bilo je i useljenje.

- Tek sada sam naišao na prave ljude - rekao je deda Milovan za uduženje "Svi Srbi u Parizu".

Deda Milovan bio je veoma srećan, navodi se.

U međuvremenu, on je prošao sistematski pregled, otvoren mu je račun u banci. Zakazno je i preuzimanje garderobe i ostalih potrepština za stan. Takođe, obezbeđeni su mu i redovni obroci.

Preko specijalizovanog sajta za prikupljanje novčane pomoći prikupljno je do sada 1770€ koje će biti utrošene za opremanje stana i za hranu jer deda Milovan neće odmah početi da prima socijalnu pomoć. Zato ko želi, do sutra može da donira pomoć za dedu Milovana.

Kako je navedeno, Milovan je prilikom useljenje u stan sve vreme plakao.

(Telegraf.s)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav

    Ne razumem takve ljude. Dođu u nemačku ili francusku,samo da se čuje da živi u inostranstvu a tamo krepava po nekim garažama kao ovaj paćenik. Umesto da živi u svom mestu kao gospodin.

  • bugi

    Tolike godine u francuskoj mogao je kupiti u banatu ima jeftinih kuca neko voli vise da zivi u garazi nego da se vrati u domovinu sa penzijom.

  • Lela

    Gastarbajtera, sakupili ste 1117evra?Prica je dirljiva i svi treba da se zamislimo jer ovo može svakoga da snadje. Ali je bruka i sramota za sve vas koji živite tamo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima