Procurili transkripti Trampovog razgovora posle izbora: Tražio da se rezultati proglase nepoštenim

U beleškama o pozivu od 27. decembra, koje je danas objavio parlamentarni nadzorni odbor naglašava se koliko je Tramp uložio napora da poništi rezultate izbora

  • 3
Donald Trump, Donald Tramp

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp urgirao je tokom telefonskog razgovora sa zvaničnicima Ministarstva pravde u decembru prošle godine da rezultate predsedničkih izbora na kojima je izgubio od Džozefa Bajedna proglase nepoštenim, javio je danas AP.

Američka novinska agencija se poziva na jednog od učesnika razgovora koji je ručno "hvatao" beleške, Ričarda Donohija.

U beleškama o pozivu od 27. decembra, koje je danas objavio parlamentarni nadzorni odbor na čijem čelu su demokrate, naglašava se koliko je Tramp uložio napora da poništi rezultate izbora i da pribavi podršku pravosudnih zvaničnika i članova vlade, dodaje AP.

- Samo kažite da su izbori bili nepošteni, a ostalo prepustite meni i republičkim kongresmenima - navodno je rekao Tramp u jednom trenutku tadašnjem državnom tužiocu Džefriju Rouzenu, prema beleškama Donohija, visokog člana Ministarstva pravde sa kojim je razgovarao.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • naravno

    31. jul 2021 | 00:27

    koja drzava u svetu treba 3 - 4 nedelje da prebroje glasove

  • Trampovka!

    31. jul 2021 | 06:03

    Pa on nista lose nije trazio! Samo istinu! Poslednji izbori u Americi su najveca prevara u istoriji covecanstva... Ah, ne... ipak je korona!

  • Aca

    31. jul 2021 | 01:08

    Ziveo Tramp i do pobede nad zlom!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA