Iz antitalibanskog pokreta rekli da je lider Masud bezbedan: Da li talibani opet blefiraju?

Portparol talibana Zabinulah Mudžahid ranije u toku dana je izneo tvrdnju da je njihov pokret navodno preuzeo punu kontrolu nad Panširom

  • 0
Ahmad Massoud Masud Avganistan pobunjenici Talibani otpor Foto: Profimedia/AFP/Ahmad SAHEL ARMAN

Lider Nacionalnog fronta otpora Avganistana (NRF) iz provincije Panšir, Ahmad Masud je bezbedan, poručio je danas portparol antitalibanskog otpora Ali Nazari.

- Moj lider i brat Ahmad Masud je bezbedan i uskoro će se obratiti našem narodu - navodi se u tvitu, prenosi TASS.

Nakon što su talibani osvojili 33 od 34 provincije Avganistana 15. avgusta i preuzeli vast u Kabulu, Avganistanci koji nisu želeli da se povinuju talibanskoj vladavini organizovali su otpor u Panširu, a predvodi ih Ahmad Masud, sin preminulog komandanda Ahmada Šaha Masuda.

Portparol talibana Zabinulah Mudžahid ranije u toku dana je izneo tvrdnju da je njihov pokret preuzeo punu kontrolu nad Panširom.

Da podsetimo, ovo nije prvi put da su talibani proglasili pobedu i zauzimanje "Doline pet lavova". I prošlog puta, Nacionalni front otpora (NRFA) saopštio je da su talibani zapravo doživeli težak poraz u Panširu i da nisu uspeli da zauzmu poslednju i nikada do sada osvojenu provinciju Avganistana.

Video: Talibani uz pucnjavu slavili u Kabulu: Najmanje 17 poginulih

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA