≫ 

Kim Džong Un 8. put ove godine nestao iz javnosti: Sad se pojavio nasmejan

Obišao je jedno gradilište, ali i svetu planinu, važnu njegovoj porodici

  • 5
Kim Džong Un Severna Koreja Foto: Tanjug/AP

Lider Severne Koreje Kim Džong Un pojavio se u javnosti u utorak nakon najdužeg odsustva iz javnog života za sedam godina, što je opet izazvalo glasine o njegovom zdravlju.

Snimljen je kako obilazi gradilište grada koji se pravi u blizini granice sa Kinom. Na nekim fotografijama je nasmejan i razgovara sa službenicima.

Kim je posetio i svetu planinu koja se nalazi u blizini Baekdua, koja je istorijski važna njegovoj porodici, prema izveštajima državnih medija.

Od 2018, Kim je više puta posetio planinu. Državni medij je objavio nekoliko fotografija lidera, koji je bio u pratnji nekoliko državnih zvaničnika.

Lider Severne Koreje poslednji put je viđen 12. oktobra, nakon čega su državni mediji spekulisali da mu nije dobro, usred sve većeg niza pauza koje je Kim uzimao u poslednjih nekoliko godina.

Prema obaveštajnoj agenciji Južne Koreje u oktobru, Kim nema zdravstvenih problema.

Medij NK News sa sedištem u Vašingtonu objavio je da satelitski snimci pokazuju porast aktivnosti oko Kimove kuće na plaži na istočnoj obali, gde navodno često odlazi kada je bolestan.

Samo u ovoj godini severnokorejski lider je napravio osam pauza od javnih aktivnosti, koje su trajale po najmanje 14 dana.

Video: Nikada opušteniji Kim Džong Un u prvom pojaviljivanju u javnosti nakon misterioznog nestanka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA