Išgl se ponavlja: U "Kichlohu" ponovo zaražen konobar, radio pred praznike

Išgl i "Kicloh" poznati su širom planete, pošto je iz ovog mesta i lokala više skijaša, pre svega iz skandinavskih zemalja, ali i susedne Nemačke, prilikom povratka u njihovu domovinu, u "koferu" sa sobom ponelo i koronu

  • 4
Išgl Išgl / foto: pixabay.com

U austrijskom mestu Išgl, i to u apre ski baru "Kicloh", koje je bilo žarište infekcije korona virusom u Evropi na proleće prošle godine, ponovo je jedan zaposleni pozitivno testiran na kovid-19.

Išgl i "Kicloh" poznati su širom planete, pošto je iz ovog mesta i lokala više skijaša, pre svega iz skandinavskih zemalja, ali i susedne Nemačke, prilikom povratka u njihovu domovinu, u "koferu" sa sobom ponelo i koronu.

Tada je jedan barmen oboleo od korone i pretpostavlja se da je od njega krenula zaraza, koja je stigla i do dalekog Islanda.

- Vlasti imaju pozitivan rezultat testa na korona virus jedne osobe koja je zaposlena u baru "Kicloh". Prema njegovim navodima lice je osetilo simptome 25. decembra, a radio je do 24. decembra u lokalu - navedeno je u saopštenju pokrajine Tirol.

Nadležne pokrajinske vlasti uputile su javni apel svim osobama koje su 23. i 24.decembra bile u "Kiclohu" da se testiraju i dve nedelje prate svoje zdravstveno stanje, kao i posebno poštuju sve mere higijene, distance i nošenja FFP2 maske, kao i izbegavanja većih okupljanja.

Video: Evropska komisija danas je donela odluku o promenama u korišćenju digitalnih kovid sertifikata

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Juce mi ode komsinica

    28. decembar 2021 | 10:01

    u austriju na Steinplatte stara je ja je zovem baba deda brije lice mrsava jadna ne cuvaju se nikako prazne ulice nema auta neko otisao u goste neko preko granice I zbog takvih svi moramo da trpimo

  • Срб

    28. decembar 2021 | 10:24

    И шта би? Немачка тужила ишгл за ширење заразе ми прочитали вест и појео вук магарца Можда да смо их ми тужили епилог би био другачији

  • Pedja

    28. decembar 2021 | 10:12

    Sqmo treba ici u andiamo i welkum

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA