Majka odvela mrtvu bebu kod lekara, pretvarala se da je živa: Koristila šminku da bi sakrila povrede

U izveštaju lekara piše da je beba imala promenu boje kože na nogama, ogrebotine po licu, vratu i rukama i kontuzije na licu i telu

  • 0
Ruka, beba Foto-ilustracija: pixabay.com

Majka koja je stavljala šminku preko modrica svoje mrtve bebe, a zatim je, pretvarajući se da je živa, odvela u hitnu pomoć, proglašena je krivom za ubistvo iz nehata.

Tajra Anderson (28) došla je jednog dana u lokalnu bolnicu sa bebom umotanom u roze ćebe tražeći pomoć lekara.

Ona je lekarima rekla da je beba dan ranije, tačnije 3. februara 2020. godine, pala sa kreveta i da se od tada ponaša jako čudno i da otežano diše.

Beba je odmah prebačena u dečju bolnicu gde su lekari nakon pregleda otkrili čudne "braon tragove" na peškiru i platnu u kom je dete bilo umotano.

- Lekar je primetio da te fleke izgledaju kao trag šminke ili neke kozmetike - saopštio je tužilac, prenosi Independent.

Majka je prvo rekla da je dete bilo našminkano jer njena deca vole da se igraju sa šminkom, a kasnije je na sudu priznala krivicu i proglašena je krivom za ubistvo iz nehata.

- Priznanjem krivice ona može da bude osuđena na deset godina zatvora, uz uslov da ubuduće nema kontakt sa decom bez nadzora uz obavezno lečenje - navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Andersonova će nakon izlaska iz zatvora narednih pet godina biti pod sudskim nadzorom.

U izveštaju lekara piše da je beba imala promenu boje kože na nogama, ogrebotine po licu, vratu i rukama i kontuzije na licu i telu.

Nakon obdukcije utvrđeno je da je uzrok smrti bebe teška povreda glave.

Video: Nadljudska borba za život bebe u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA