≫ 

Josif Staljin, vođa protesta na Šri Lanki, pušten na slobodu

Tim od preko 25 policajaca je uhapsio Staljina u njegovoj kancelariji u Kolombu 3. avgusta i zadržan je u policijskoj stanici Fort

  • 0
Šri Lanka Joseph Stalin Foto: Profimedia/Pradeep Dambarage/NurPhoto / Shutterstock Editorial

Lider protesta na Šri Lanki Josif Staljin, koji je uhapšen 3. avgusta, pušten je nakon plaćanja kaucije.

Po puštanju na slobodu u ponedeljak 8. avgusta, Staljin je rekao novinarima da će se protesti Aragalaje (borbe) predvođeni mladima Šri Lanke nastaviti protiv onoga što je nazvao supresivnim akcijama vlade predsednika Ranila Vikremesingea.

- Mnogi demonstranti i sindikalisti su uhapšeni koristeći njihove selfije snimljene u kući predsednika i u kabinetu premijera kao dokaz - rekao je on.

Tim od preko 25 policajaca je uhapsio Staljina u njegovoj kancelariji u Kolombu 3. avgusta i zadržan je u policijskoj stanici Fort. Vlasti tvrde da je njegovo hapšenje posledica protesta održanog u maju 2022. u okviru kršenja sudskog naloga.

Staljinovo hapšenje osudili su predstavnici protestnog pokreta i organizacija poput Pokreta slobodnih medija.

22 miliona ljudi na Šri Lanki pretrpelo je mesece sa dugim nestancima struje, rekordnom inflacijom i nestašicom hrane, goriva i benzina.

Demonstranti su okrivili bivšeg predsednika Mahindu Radžapaksu za loše upravljanje finansijama nacije, a gnev javnosti je tinjao mesecima pre masovnih demonstracija koje su dovele do njegovog smenjivanja.

Video: More demonstranata jurišalo ka rezidenciji predsednika, policija ih sprečavala vodenim topom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA