≫ 

Bild: Sin Dmitrija Peskova navodno odbio mobilizaciju i rekao "Nemam problem da branim zemlju, ali..."

Sin portparola Kremlja je voditelju koji je glumio komesara rekao da ne želi da bude zaveden kao dobrovoljac u službenim dokumentima

  • 16

Nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin jutros najavio delimičnu mobilizaciju zbog sukoba u Ukrajini, voditelj jednog Jutjub kanala nazvao je navodno sina portparola Kremlja, Dmitrija Peskova, i predstavio se kao vojni komesar, javlja ruski Insider.

Dmitri Nizovcev, voditelj "Popularne politike", Jutjub kanala kog su osnovali simpatizeri Putinovog oponenta Alekseja Navaljnog, nazvao je navodno Nikolaja Peskova, a zatim se predstavio da je vojni zvaničnik koji želi da mu da poziv za mobilizaciju.

Nizovcev je osobi za koju se tvrdi da je Nikolaj Peskov rekao da mu je poslat poziv da se sutra ujutru javi u odeljenje za mobilizaciju.

- Morate da razumete, ako znate da sam ja Peskov, koliko je pogrešno da ja odem tamo. Ukratko, ja ću to rešiti na drugom nivou - rekao je navodno Nikolaj Peskov voditelju koji mu se predstavio kao vojni komesar.

U razgovoru s voditeljem navodni Peskovov sin je rekao da neće doći u odeljenje za mobilizaciju, a odbio je i da da pristanak da se upiše kao dobrovoljac, kako prenosi nemački Bild.

- Moram da shvatim o čemu se ovde radi i koja su moja prava. To da me sutra odvedu, verujte mi, to ne treba ni meni, ni vama. Nemam problem s time da branim svoju domovinu, ali moram da razumem zašto moram da se tako brzo pojavim tamo. Govorim o određenim političkim nijansama - rekao je Nikolaj Peskov.

Sin portparola Kremlja je voditelju koji je glumio komesara rekao da ne želi da bude zaveden kao dobrovoljac u službenim dokumentima.

- Uradiću ono što mi kažu. Ako Vladimir Vladimirovič (Putin, op.a.) kaže da moram da idem tamo, ići ću. Ja nisam običan vojnik - rekao je sin Dmitrija Peskova.

Telegraf nije mogao nezavisno da proveri da li je na snimku zaista Nikolaj Peskov, a portparol Kremlja, kao i njegov sin se još nisu oglasili ovim povodom.

Video: Snimak Vladimira Putina kada proglašava delimičnu mobilizaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M-48

    21. septembar 2022 | 23:30

    A izvor vesti yutub kanal bliskog prijatelja Navaljnog. Koja slučajnost.😀

  • Neško

    21. septembar 2022 | 23:27

    Gde je kraj izmišljotinama sa Zapada. Mi smo nebitni u toj priči, a zasipaju nas lažima od prvog dana. Nema bolesti koju Putin nije preležao, nema generala koga nije smenio, i ko će se setiti svega. Ubiše nas glupostima.

  • gemathegreat

    22. septembar 2022 | 01:06

    Presna laž i slučajno od nemačkog Bild-a. Regrutuju se bivši profesionalni vojnici. Ali šta od fašista da očekuješ.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA