≫ 

Preminuo dr Milomir Kovač: Radio je u Rusiji, mnogi su ga cenili zbog njegovog znanja

Prema prvim podacima, Kovač je preminuo tokom kupanja u moru, a veruje se da mu je stalo srce

  • 4

Milomir Kovač, doktor veterine srpskog porekla koji je radio u Rusiji, iznenada je preminuo je 24. oktobra u 60. godini.

Prema prvim podacima, Kovač je preminuo tokom kupanja u moru, a veruje se da mu je stalo srce.

Kovač je tokom svoje dugogodišnje uspešne karijere spasao na desetine hiljada konja i ponudio je nekoliko jedinstvenih metoda lečenja i operacija na konjima u Rusiji i svetu. Bio je i autor nekoliko udžbenika i počasni profesor Moskovske državne akademije veterinarske medicine i biotehnologije K.I. Skrjabin.

Od 1995. do 2007. godine radio je kao istraživač i veterinar u dve vodeće nemačke veterinarske klinike za bolesti konja: Tierklinik Hochmoor i Bergische Tierklinik, gde je obavljao dijagnostiku i lečenje konja vodećih jahača nemačkog tima.

U ovim klinikama je nastavio da sprovodi naučna istraživanja, bavio se dijagnostikom i lečenjem kardiovaskularnih, respiratornih, gastrointestinalnih i ortopedskih bolesti konja.

Od 2007. godine je živeo i radio u Moskvi kao glavni lekar i hirurg na veterinarskoj klinici KSK Novi Vek. Kovač je prvi lekar u Rusiji koji je počeo da izvodi abdominalne operacije na gastrointestinalnom traktu konja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA