Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagorno-Karabah: Azerbejdžan poziva jermenske vojnike na predaju i negira da gađa civilne objekte

Vreme čitanja: oko 1 min.

U operativnom smo kontaktu sa ruskim mirovnim kontingentom koji je privremeno raspoređen u Azerbejdžanu i stvaramo sve neophodne uslove da obavljaju svoje dužnosti", saopštilo je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana

  • 1
Azerbejdažn, napad na Nagorno Karabah Foto: Tanjug/AP

Mere protiv terorizma biće obustavljene ako jedinice jermenske vojske polože oružje i predaju se, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

"Ministarstvo odbrane još jednom poziva formacije oružanih snaga Jermenije stacionirane na azerbejdžanskoj teritoriji Nagorno-Karabaha da polože oružje i predaju se", navodi se u saopštenju, prenosi državna azerbejdžanska agencija AZERTAC.

U tom slučaju, dodaje se, biće obustavljene antiterorističke mere. "U operativnom smo kontaktu sa ruskim mirovnim kontingentom koji je privremeno raspoređen u Azerbejdžanu i stvaramo sve neophodne uslove da obavljaju svoje dužnosti", saopštilo je Ministarstvo.

Izveštaji Jermenije o navodnom pucanju azerbejdžanske vojske na civilne objekte su dezinformacije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Azerbejdžana, navodeći da azerbejdžanske jedinice "napadaju samo legitimne vojne ciljeve".

"Informacije koje se šire na nekim jermenskim društvenim mrežama o gađanju civilnih objekata od strane azerbejdžanskih jedinica su provokacija i dezinformacija", rekao je načelnik pres službe Ministarstva odbrane pukovnik Anar Ejvazov na brifingu za medije, javila je azerbejdžanska državna agencija AZERTAC.

On je napomenuo da je ovde svrha narušavanje reputacije azerbejdžanske vojske i stvaranje pogrešne slike o lokalnim antiterorističkim merama u međunarodnoj zajednici.

"Iz video snimaka koje smo postavili na zvaničnom sajtu i na društvenim mrežama Ministarstva odbrane jasno je da naše jedinice napadaju samo legitimne vojne ciljeve", dodao je Ejvazov.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Azerbejdžan pokrenuo vojnu operaciju protiv Nagorno-Karabaha

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA