Vreme čitanja: oko 2 min.

"Znam da me neće zvati, nedostaju mi i volim ih": Kako danas živi Aleks kog su pre 6 godina oteli deda i majka

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nadam se da ih policija neće pronaći. Volim ih oboje, možete nekog voleti i kada se ne čujete sa njim", rekao je

  • 0
Alex Batty, Melanie Batty,  David Batty Foto: Greater Manchester Police

Aleks Beti (18) iz Velike Britanije koji je nakon šest godina pronađen pošto su ga navodno kidnapovali majka i deda nakon odmora u Španiji, rekao je da zna da oni neće rizikovati da ga kontaktiraju jer bi tako mogli da razotkriju svoju lokaciju.

Tinejdžer trenutno živi u Velikoj Britaniji sa bakom Suzanom, Melanijinom majkom, ali priznaje da mu mama i deda Dejvid nedostaju i nada se da ih policija nikada neće pronaći.

"Mama je uradila to što je uradila iz ljubavi. To je ono što je mislila da je najbolje, oboje su to uradili iz najbolje namere. Znam da neće stupiti sa mnom u kontakt, uradiće to kada budu znali da su 100 odsto sigurni", rekao je Aleks.

"Nadam se da ih policija neće pronaći. Volim ih oboje, možete nekog voleti i kada se ne čujete sa njim", dodao je.

Dečak je rekao da je ubeđen da mama želi da ga vidi ali da je isto tako ljuta što je nisam poslušao i ostao, već sam otišao. Takođe, mnogo puta je istakao da ne želi da otkrije lokaciju gde se majka i deda nalaze.

Sa druge strane, njegova baka je bila presrećna kada se dečak vratio i primila ga je u svoj dom gde mu ništa ne fali. Svoj rođendan je već počeo da slavi u velikom stilu: imao je večeru sa bakom i rođacima gde se lepo proveo, a već je proslavio svoj povratak nakon čega je imao "tri dana mamurluk".

Ono što mu predstavlja malo problem jeste da se uklopi sa vršnjacima jer je godinama unazad imao drugačije detinjstvo od njih. Uprkos njegovoj opuštenoj prirodi i odraslom stavu, teško mu je da razgovara sa tinejdžerima njegovog uzrasta jer ih smatra "decom".

"Teško mi je da razgovaram sa njima, bio sam u okruženju odraslih od svoje 11. godine i sve vreme se provodio. To je ugravirano u meni. Još uvek se ne osećam kao da sam se vratio. To će se verovatno uskoro promeniti, ali još nije", rekao je Aleks.

Kaže da ne voli policiju jer je učen da ih "mrzi".

"Imao sam mnogo novih iskustava, trenutno je sve novo. Ne nedostaje mi mnogo iz Francuske i Španije, jedino što mi nedostaje jeste da sam sam i da mogu da pevam, slušam muziku, što nikome ne bi smetalo", objasnio je.

Podsetimo, Aleks je nestao 2017. godine kada su Melanije i Dejvid rešili da ostanu "zauvek" na odmoru u inostranstvu i započnu "alternativni nomadski" život u Španiji i Francuskoj. Dečak je uspeo da pobegne 13. decembra nakon što se posvađao sa majkom i napustio izolovanu kuću u francuskim Pirinejima.

Predao se policiji u blizini Tuluza pošto ga je pokupio dostavljač dok je lutao seoskim putem u 3 sata ujutru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA