Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je Kinez (13) kog su ubili drugari zbog 24 evra i bacili u staklenik: Otac traži smrtnu kaznu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vang Zij ubijen je 10. marta, a njegovog beživotno telo pronađeno je zakopano u jednom napuštenom stakleniku, unakaženo do neprepoznatljivosti

  • 2
Pretucen Dečak Kina Printskrin: TikTok/Douiin

Početkom marta dogodilo se užasan događaj u Kini kada su 13-godišnjeg dečaka Vanga Zija, kako se sumnja, ubila trojica drugova iz razreda, a nakon što su mu ukrali oko 190 juana (oko 2.800 dinara, odnosno 24 evra). Sada se oglasio dečakov otac koji za napasnike zahteva smrtnu kaznu!

Otac dečaka, pretučenog do smrti, tražio je smrtnu kaznu za trojicu vršnjaka koji su ga unakazaili i sahranili u stakleniku.

Kina je 2021. godine smanjila starosnu granicu za krivičnu odgovornost sa 14 na 12 godina za "specijalne slučajeve", a prema zakonu, ubistvo je kažnjivo zatvorom ili smrtnom kaznom.

"Prebijen je do smrti, a telo mu je bilo unakaženo do neprepoznatljivosti. Nadam se da je kazna biti adekvatna i stroga, da će ubice platiti svojim životom", rekao je otac Douin.

Vang Zij ubijen je 10. marta, a njegovog beživotno telo pronađeno je zakopano u jednom napuštenom stakleniku, unakaženo do neprepoznatljivosti.

Policija je trojicu osumnjičenih, od kojih nijedan nema 14 godina, uhapsila dan kasnije. Međutim, sada kruže teorije da su deca imala starijeg saučesnika.

Tokom istrage je otkriveno da je grob za nesrećnog Vanga iskopan dan pre nego što je ubijen. Međutim, otac ubijenog dečaka je pre nekoliko dana otišao do mesta gde je pronađeno telo njegovog sina i sa još dvojicom muškaraca je pokušao da iskopa rupu.

Istakao je da je to bilo veoma teško jer je zemlja pretvrda, te je upitao policiju kako su dečaci to uspeli da urade, ako to ne mogu trojica odraslih muškaraca.

Telo dečaka preneto je na obdukciju, a advokat porodice je rekao da je imao brojne strašne povrede po licu, vratu, leđima i rukama.

Navodno su dečaku oštrim predmetima naneli i posekotine, ali i ubode duboke po osam centimetara.

Iako se veruje da je motiv ubistva koristoljublje, s obzirom na to da su osumnjičeni od ubijenog uzeli novac, dokazi govore da se tu krije nešto mnogo dublje...

Druga deca iz razreda tvrde da su osumnjičeni duže vreme maltertirali Vanga.

"Kada bi on išao u toalet, nekoliko puta su ga zaključali u šupi tokom odmora", ispričalo je dete koje je sa Vangom išlo u razred.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    9. april 2024 | 16:36

    na strani oca sam SMRTNA KAZNA za ubice

  • Viki

    9. april 2024 | 20:15

    Treba i kod nas da smanje starosnu granicu i da za ovakve slicajeve im se sudi kao odraslima. Sta treba raditi sa onim monntrumom sto pobi desetoro? Jos ce ga uskoro i pustiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA