RUSI ZATVORILI VAZDUŠNI PROSTOR: Preusmeren francuski avion

Letelica francuske avio-kompanije na letu AF111 je bila primorana da sleti rano jutros na aerodrom u Hamburgu, jer je imala premalo goriva da nastavi let nakon skretanja s uobičajenog pravca. Rusija je opravdala zatvaranje zbog vojne vežbe

  • 4

Francuska aviokompanija "Er Frans" je objavila da je avion sa 495 putnika i 22 člana posade preusmeren na letu iz Šangaja za Pariz, nakon što je Rusija objavila u kratkom saopštenju da je deo njenog vazdušnog prostora zatvoren zbog vojne vežbe.

Kompanija je saopštila da je avion na letu AF111 bio primoran da sleti rano jutros na aerodrom u Hamburgu (Nemačka), jer je imao premalo goriva da nastavi let nakon skretanja s uobičajenog pravca.

Hamburški aerodrom je potvrdio da je avion sleteo posle šest sati ujutru po lokalnom vremenu i da je mogao da nastavi za Pariz nakon sat i po vremena.

Nije poznato da li vojna vežba Rusije ima veze sa povećanom aktivnošću vojske na njenoj zapadnoj granici s Ukrajinom, naveo je AP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA