Kraduckaju i na dečjim paketićima!

I Čistoća i Vodovod u Novom Sadu kupuju po isti broj paketića - 383. Neverovatno je da oba preduzeća imaju isti broj dece koja primaju paketiće među zaposlenima, dok broj samih radnika nije ni približno isti

  • 1

Stranka SPO i pokret "Dinara, Drina, Dunav" koji vode Vodovod i Čistoću uspeli su izgleda da nameste i tendere za novogodišnje paketiće.

Naime, podaci do kojih je došao portal 021.rs pregledom tenderske dokumentacije za ove nabavke, pokazuju neverovatnu podudarnost u dokumentaciji koja ide toliko daleko da i Čistoća i Vodovod kupuju po isti broj paketića - 383. Neverovatno je da oba preduzeća imaju isti broj dece koja primaju paketiće među zaposlenima, dok broj samih radnika nije ni približno isti.

Prema pisanju ovog portala, pored toga, oba tendera imaju istovetnu specifikaciju za kupovinu igračaka, koja je toliko detaljna da je jasno da se kupuju tačno određeni proizvodi, što je prema zakonu zabranjeno, jer se favorizuje određeni ponuđač ili proizvođač. Ugovori o isporuci paketića su već potpisani sa firmom "OFY Company" iz Beograda, Vodovod je već objavio ugovor na sajtu, dok Čistoća to još nije učinila.

Prema ugovoru o kupovini paketića, Vodovod će ovih 383 paketića platiti 2.968.250 dinara. Inače, na tender je pristigla samo jedna ponuda.

Da SPO i 3D nabavku paketića u Čistoći u Vodovodu koriste za muljanje, pokazuju i nabavke novogodišnjih paketića u drugim novosadskim javnim preduzećima. U ostalim gradskim firmama, kako se 021.rs uverio, javni tenderi su ili u vidu nabavke vaučera u vrednosti od nekoliko hiljada dinara ili samo paketića bez posebno navedenih detalja. Pri tome, ne razlikuju se mnogo od sličnih nabavki prethodnih godina.

Specifikaciju iz tenderske dokumentacije Čistoće i Vodovoda možete videti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • O'Stoja

    9. decembar 2014 | 18:20

    Ispada da svaki paketic kosta 7750 dinara...Raskosno,nema sta :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA