OTROVNI ŠKORPIONI PADAJU SA NEBA: Islamska država baca ove bombe kako bi zaplašila sve!

Otrovne vrste škorpiona se bacaju na gradove i sela, koji se pri eksploziji rasprše i izazivaju neverovatnu paniku među lokalnim bespomoćnim stanovništvom

  • 3

Militanti Islamske države već su poznati po različitim brutalnim taktikama i bizarnim borbenim strategijama, ali ovoga puta su svetu "pripremili" nešto sasvim drugačije. Njihov stravični novi način napada bombama koje sadrže na stotine živih škorpiona šokirao je svet.

Oni se služe ovom metodom kako bi zaplašili svoje neprijatelje, s obzirom na to da posledice nisu konkretni gubici, nego samo negativni psihološki uticaj. Otrovne vrste škorpiona se bacaju na gradove i sela, koji se pri eksploziji rasprše i izazivaju neverovatnu paniku među lokalnim bespomoćnim stanovništvom.

Ova ratna tehnika je poznata dugo istoriji čovečanstva, a prvi koji su počeli sa ovakvim napadima su Iračani u borbama protiv Rimskog carstva.

- Ovo je potpuno ludilo. Islamska država je napravila improvizovane lansere. Sviđa im se činjenica da njihovo najnovije oružje vrlo brzo širi strah i paniku. Škorpije su veoma izdržljive - rekao je britanski vojni stručnjak Hamiš Breton Gordon.

- Čak i kad ih ispale na daljinu od nekoliko kilometara i kanisteri se raspadnu pri padu oni se bez problema razmile po okolini - dodao je on.

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA