U Minhen stiglo više od 8.000 IZBEGLICA! A evo koliko će ih u Nemačkoj biti do kraja godine

Tokom ove godine u Evropsku uniju stiglo je 350.000 izbeglica, a do kraja godine očekuje se da će bolji život potražiti uglavnom u Nemačkoj

  • 5

U Austriju i Nemačku do sada je stiglo više hiljada iscrpljenih izbeglica, a samo u Minhen stiglo je 8000 izbeglica, navodi Rojters. Izbeglice od kojih su mnogi iz Sirije zahvaćene višegodišnjim građanskim ratom, stigli su vozom i autobusom u Beč, a zatim vozom do Minhena i drugih nemačkih gradova.

S poslednjim vozom noćas u 1:30 sati po lokalnom vremenu stigla je grupa od oko 1.000 izbeglica u Minhen iz Austrije čime je od subote u bavarsku prestonicu došlo oko 8.000 migranata. Policija ih je usmerila u drugi voz za Dortmund na suprotnoj platformi.

NEMAČKI CAJTUNG O SRBIMA: Nekada šovinisti, danas pomažu izbeglicama!

Većinu onih koji su stigli u subotu autobusima do prihvatnih centara u Minhenu, lekari su pregledali, nahranili ih i ponudili im čistu odeću.

Mnogi su naveli da su iz Sirije, dok su ostali bili iz Avganistana i Iraka, ali i iz Eritreje.

Posle dana konfrontacije i haosa na železničkoj stanici Keleti u Budimpešti, Mađarska je otvorila svoje granice sa Austrijom i na hiljade izbeglica je krenulo autobusima, vozovima i peške ka Nemačkoj kao ključnoj destinaciji gde se očekuje dolazak 800.000 ljudi ove godine, navodi BBC.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Postoji mala naznaka koordiniranog odgovora na izbegličku krizu u Evropskoj uniji (EU), gde je tokom ove godine već stiglo 350 000 migranata.

Izbeglička kriza je tu da bi ostala i narodi moraju delovati zajedno da bi se nosili sa njom efikasno, navela je šefica spoljne politike EU Federika Mogerini posle "teških razgovora" sa ministrima spoljnih poslova u Luksemburgu.

Od sada možete da pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. septembar 2015 | 12:27

    ZNATE NEMACKI NAROD SE MOZDA NERADUJE PRILIVU TOLIKOG BROJA IZBEGLICA ALI SAM SIGURAN DA FABRIKANTI I OSTALI VLASNICI TRLJAJU RUKE-SATNICA RADNIKA DEBELO CE DA PADNE!!!PRE PAR GODINA KADA SU NEMCI BEZALI U SVICU NAMA JE SATNICA PALA I DO 10FRANAKA !!!

  • max benser

    6. septembar 2015 | 13:18

    ANGELA JE ODGOVORNA ZA OVAJ LJUDSKI EXODUS 100%!!! Ona je ta, koja koketira sa Amerikom i NATO-om, ona je ta, koja salje Bundeswehr u Afganistan, na Siriju i u Afriku! Ovo je njezin Bumerang!

  • Drre

    6. septembar 2015 | 12:01

    Kako kažu nemački mediji, Srbi, nekada šovinisti danas pomažu izbeglicama! Nemci, nekada fašisti danas žive u multikulturalnoj zemlji! Sve se vrti sve se menja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA