OVAJ GRAD NA BALKANU BIĆE ZABRANJEN ZA SVE koji ne plate 13 EVRA na ulazu!

Gradske vlasti planiraju da od naredne godine naplaćuju ulazak kako bi rasteretile saobraćajnu gužvu

  • 19

Već od početka naredne turističke sezone čelnici Dubrovnika uvešće stroži režim saobraćaja oko širog jezgra Dubrovnika, što uključuje naplatu prolaska i zadržavanja dužeg od sat vremena, kazao je za "Tportal" gradonačelnik tog hrvatskog grada Andro Vlahušić.

KRUZER SA 700 SVINGERA STIGAO DO HRVATSKE OBALE: Ovako izgleda luda žurka u Dubrovniku (VIDEO)

To je rezultat uvođenja jednog od rešenja iz studije o saobraćaju u gradu, a koje bi se pojednostavljeno moglo opisati kao pretvaranje centra u poprilično skupo parkiralište.

Iz režima će biti izuzeti sami građani Dubrovnika i vozila za snabdevanje.

Na zapadnom prilazu gradu biće postavljene rampe "ili neke druge prepreke" koje će kontrolisati dotok vozila prema gradskom jezgru.

Zeleno svetlo uključivaće se za lokalno stanovništvo i vozila s dozvolama, a žuto za ostale automobile koji će na izlasku iz centra na jednoj od dve lokacije plaćati 40 kuna (13 evra) po satu boravka. Sam prolazak ili zadržavanje do 60 minuta neće se naplaćivati.

Cilj gradske uprave, kako tvrdi Vlahušić, nije zarada, već uvođenje reda i smanjenje pritiska na centar grada. Inače, ovo nije prvo mesto na Balkanu koje naplaćuje ulazak, isti slučaj je i sa Svetim Stefanom u Crnoj Gori.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    28. septembar 2015 | 14:04

    Da oni meni plate pa ne bi otisao,dok je bio Srpski Dubrovnik kada je taj grad i cvetao,svako je bio dobrodosao a otkad je u ustaskim rukama tamo pametan covek nema sta da trazi.

  • Milan

    28. septembar 2015 | 15:18

    Strah od migranata

  • Payton

    28. septembar 2015 | 18:49

    Muženje turista je davno počelo. 13 evra za zidine, 3,50 za parking po satu, sad jos 13 za ulaz. Hvataće se oni još za glavu ako i to uvedu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA