OTETI SRBI U LIBIJI PALI U RUKE ISISA? Džihadisti zauzeli grad u kojem su zatočeni već više od mesec dana

- Od pre nekoliko dana stvari tamo stoje još gore, pošto su džihadisti u potpunosti preuzeli komandu nad gradom. Od tada je izgubljen svaki kontakt sa otmičarima i ne zna se šta je sa službenicima srpske ambasade koji su zatočeni u tom gradu - kaže sagovornik koji je blizak istrazi

  • 20

Džihadisti su pre tri dana osvojili Libijski grad Sabratu u kojem su oteti i zatočeni Srbi Slađana Stanković i Jovica Stepić, od tada se o njima ništa ne zna.

Šta se dešava sa SRBIMA OTETIM U LIBIJI?

Prema izveštajima stranih medija iz Sabrate u ovom gradu od subote ne postoje ni jedne druge vojne formacije osim ISIS-a. Takođe, ne zna se da li su otmičari sa sobom poveli Slađanu i Jovicu ili su ih jednostavno prepustili džihadistima.

OTETI SRBI U LIBIJI SU DOBRO: Odalović se nada srećnom završetku drame

- Od pre nekoliko dana stvari tamo stoje još gore, pošto su džihadisti u potpunosti preuzeli komandu nad gradom. Sabrata je za njih veoma važna tačka zbog antičkog rimskog grada koji žele da unište. Od tada je izgubljen  svaki kontakt sa otmičarima i ne zna se  šta je sa službenicima srpske ambasade koji su zatočeni u tom gradu - kaže sagovornik za Informer koji je blizak istrazi.

I suprug Slađane Stanković, Aleksandar ne zna šta se dešava sa njegovom ženom već duže vreme.

Foto: Facebook/Slađana Stanković, Google maps, Tanjug/AP Foto: Facebook/Slađana Stanković, Google maps, Tanjug/AP

- Od novembra, kada je Slađana oteta zajedno sa vozačem Jovicom Stepićem, nemam ni jednu konkretnu informaciju. Ova agonija traje više od mesec dana i bojim se da niko ne zna šta će biti sa Slađanom i Jovicom - priča očajan Slađanin suprug.

SLAĐANA I JOVICA OTETI GREŠKOM?! Otmičari pomešali Srbiju i Ukrajinu!

O otetim Srbima poslednji put se oglasio pre dve nedelje generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović koji je tom prilikom rekao da se nada da će se sve rešiti na najbolji način.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

- Nije bilo nivo bezbednosne strukture sa kojom nismo razgovarali, a od njih smo dobili uveravanja da će se ovo brzo okončati na najbolji mogući način. Dobili smo uveravanja da su oteti u dobrom stanju, više od toga nismo ni želeli da tražimo jer bi možda svaka dalja zalaženja mogla da budu probem - rekao je tada Odalović.

(Telegraf.rs/ Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    15. decembar 2015 | 09:33

    JADNA LI JE SRBIJA GDE VUCICEVA VLADA BRINE O SRBIJI. AKO JE ISIS UZEO NJIH ONDA SU NAZALOST ONI NEPOVRATNO IZGUBLJENI. AKO JE BILO ZENSKO OSOBLJE BICE SILOVANO I POGUBLJENO. JAKO SAM RAZOCARAN I LJUT NA VLASTI SRBIJE KOJA SE PONASA BAHATO I NEODGOVORNO VEC GODINAMA !

  • Ing.pera

    15. decembar 2015 | 02:32

    Zasto niko ne pise o otetim ljudima!

  • Maja

    15. decembar 2015 | 10:37

    Ovde nesto ne stima. Oteli sluzbenicu i sofera a pustili ambasadora i njegovu porodicu za koje bi dobili mnogo vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA