PLANIRAO DA SE PRIDRUŽI ISIS-u: Uhapšen Senad (22) iz BiH

Senad Koštac (22) je iz BiH prvo otputovao u Crnu Goru, iz koje je potom avionom otišao u Tursku, a krajnji cilj mu je bila Sirija

  • 18

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine objavilo je u ponedeljak kako je jedan državljanin te zemlje sprečen u pokušaju pridruživanja terorističkoj organizaciji Islamska država nakon što je u koordiniranoj policijskoj akciji uhapšen na području Turske.

DIVIO SE MUDŽAHEDINIMA: Policajac glumio da je Bosanac Muhamed i otkrio teroristu

Kako je pojašnjeno, državljanin BiH Senad Koštac (22) iz Velike Kladuše je nakon hapšenja u Turskoj izručen bosanskohercegovačkom pravosuđu a trenutno se nalazi na ispitivanju u državnom tužilaštvu koje će odlučiti od daljim merama.

Do sada je utvrđeno kako je on osmislio plan pridruživanja Islamskoj državi. Iz BiH je prvo otputovao u Crnu Goru, iz koje je potom avionom otišao u Tursku, a krajnji cilj mu je bila Sirija.

Policija je otkrila njegov plan pa je u koordiniranoj akciji uhapšen i vraćen prvo u Crnu Goru, a potom i izručen BiH.

Trenutno ga terete za kazneno delo protivzakonitog formiranja i pridruživanja inostranim paravojnim ili parapolicijskim jedinicama.

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    11. januar 2016 | 17:47

    Bas cudno da je iz Bosne.

  • Lala!

    11. januar 2016 | 17:25

    Dali su to Turci počeli da spašavaju ISISovce tako što ih vraćaju kući umesto Rusima na bojno polje. Vide Turci da će svi izginuti pa vele vratimšto možeš i čekaj bolje dane!

  • Petr Vikic

    11. januar 2016 | 19:03

    Odmah na sud ina dozivotnu borbu u zatvoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA