BRAVO, NAJBOLJI STE! Srpski učenici osvojili 11 medalja iz matematike i fizike

Na takmičenju iz matematike učestvovalo je dvadesetak zemalja i konkurencija je bila veoma jaka (Rusija, Kina, Koreja, SAD, Brazil, Velika Britanija, Rumunija, Peru)

  • 14

Učenici iz Srbije osvojili su 11 medalja, a tim Srbije osvojio je prvo mesto iz fizike, na tradicionalnom Međunarodnom takmičenju iz matematike i fizike "Romanian Master of Mathematics and Romanian Master of Physics", održanom u Bukureštu u Rumuniji.

Na takmičenju iz matematike učestvovalo je dvadesetak zemalja i konkurencija je bila veoma jaka (Rusija, Kina, Koreja, SAD, Brazil, Velika Britanija, Rumunija, Peru).

Dali smo zadatak od milion dolara SRPSKIM SVETSKIM ŠAMPIONIMA. Evo da li su uspeli da ga reše! (FOTO) (VIDEO)

Tim Srbije iz matematike je činila jedna ekipa koja je osvojila dve medalje i tri pohvale, prenosi N1

Bronzane medalje iz matematike dobili su Aleksa Konstantinov i Aleksa Milojević, pohvale su dobili Nikola Sadovek, Luka Vukelić, Igor Medvedev, a bez medalje je ostao Ognjen Tošić. Lideri su bili Vlado Uljarević i Bojan Bašić.

Na takmičenju iz fizike učestvovalo je petnaestak ekipa (Rusija, Brazil, Rumunija, Moldavija). Srbiju su predstavljala dva tima – tim Srbije i tim Matematičke gimnazije. 

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Tim Srbije je osvojio pet medalja iz fizike. Zlatne medalje osvojili su Mihajlo Sporić, Dušan Đorđević, Dušan Novičić, srebrnu medalju osvojio je Stefan Đorđević, a bronzanu Marko Nerančić. Lideri tima su Veljko Janković i Božidar Nikolić. Ekipa je izabrana na osnovu rezultata Srpske fizičke olimpijade 2015. godine.

Ekipni tim Srbije je osvojio prvo mesto.

Tim Matematičke gimnazije je osvojio četiri medalje i to jednu srebrnu koju je osvojio Vuk Radović, tri bronzane koje su osvojili Marko Šušnjar, Darko Golubović, Katarina Petrović, a bez medalje je ostao Aleksa Đorđević.

Lideri tima su Aleksandra Dimić i Ivan Stanić, profesori fizike u Matematičkoj gimnaziji, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA