≫ 

ZAHUKTAVA SE NA AMERIČKIM IZBORIMA: Pogledajte koliko su blizu Tramp i Klintonova jedno drugom (VIDEO)

Na Telegrafovom blogu iz minuta u minut možete da pratite uživo sva dešavanja vezana za predsedničke izbore u SAD

  • 57

Amerikanci su u utorak popodne po srednjeevropskom vremenu počeli da izlaze na birališta na kojima se odlučuje ko će biti novi predsednik Sjedinjenih Država, kako će izgledati novi saziv Kongresa i izjasniti se o nizu lokalnih inicijativa. Najviše pažnje, ne samo Amerikanaca nego i celoga sveta, upereno je u predsedničku trku demokratske kandidatkinje Hilari Klinton i republikanca Donalda Trampa.

KLINTONOVA I TRAMP NISU JEDINI KANDIDATI ZA PREDSEDNIKA: Amerikanci mogu da glasaju za još troje ljudi na izborima (FOTO) (VIDEO)

NA OVOM LINKU pratite nastavak bloga i saznajte prvi ko je postao predsednik Amerike.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

22.47 - Žene širom Amerike masovno daju podršku svom kandidatu na haštagu #pantsuitnation. SVI SU PROVALILI DA SU NJIH DVE GLASALE ZA HILARI: Detalj koji ih je odao krije se na ovoj fotografiji!

22.15Sud u američkoj državi Nevadi danas je odbacio prijavu koju je nešto ranije podneo republikanski predsednički kandidat Donald Tramp žaleći se da su biračka mesta u jednom okrugu bila duže otvorena. Tramp je, naime, prijavio izbornu komisiju okruga Klark u Nevadi, jer su tamo biračka mesta bila otvorena dva sata duže.

22.07 - EKSKLUZIVNO! Kajl Skot za Telegraf o izbornoj noći: Ko god da pobedi, Srbija i SAD idu napred (VIDEO)

21.51 - PREDIZBORNU TRKU U SAD OBELEŽILE SU INTRIGE: Najzanimljiviji trenuci u pohodu na Belu kuću (VIDEO)

21.45 - MENHETN GORI - Pogledajte koliko su večeras blizu jedno drugom Klintonova i Tramp, dok čekaju rezultate istorijskih izbora.

21.38 - "Muslimani Balkana su za Hilari", rekao je Muamer Zukorlić, predsednik Odbora za prosvetu.

21.25 - I Telegraf je glasao na izborima za predsednika Amerike. Otkrijte kako je to izgledalo:

21.04 - "Očekujemo uzbudljivu izbornu noć", rekao je američki ambasador Kajl Skot u hotelu “Kraun plaza”, gde Ambasada SAD u Srbiji i NVO Centar za društveni dijalog i regionalna inicijativa organizuju praćenje toka izbora. Pratite uživo OVDE.

21.00 - Ako kojim slučajem biznismen postane predsednik, neke svetske zvezde su odlučile da "pobegnu" iz Amerike. Evo o kojim se javnim ličnostima radi.

20.49 - "Ludi Srbin" iz NBA lige oduševio prejakim rečima uoči glasanja u Americi!

20.45 - Donald Tramp je više puta istakao da sumnja u regularnost izbora, a počele su da pristižu i prve žalbe iz njegovog štaba. Kako prenosi CNN, ovo je znak da Trampov pravni tim priprema teren za potencijalno pravno osporavanje rezultata. U međuvremenu, velika prašina se podigla zbog greške njegovog sina, koji je fotografisao svoj glasački listić, što je zakonom zabranjeno. Ispred Trampove kule se nalazi veliki broj naoružanih članova obezbeđenja i vozila.

Foto: Guliver/Spencer Platt/Getty Images Foto: Guliver/Spencer Platt/Getty Images

20.35 - Demokratska koalicija protiv Trampa je podnela žalbu nakon što je sin predsedničkog kandidata Erik Tramp tvitovao sliku svog popunjenog glasačkog listića. Iako je tvit u međuvremenu obrisan, svakako je prekršen zakon države Njujork kojim se zabranjuje objavljivanje dokumentacije glasačkih listića, uključujući fotografije i snimke.

- Neverovatna čast je glasati za moga oca! On će obaviti odličan posao u SAD - napisao je Erik Tramp.

Printskin: Twitter/Eric Trump Printskin: Twitter/Eric Trump

20.25 - Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp prijavio je danas izbornu komisiju okruga Klark u saveznoj državi Nevadi, jer su tamo biračka mesta bila otvorena dva sata duže. Na tom biralištu u Las Vegasu, glasačima koji su stajali u redu u trenutku zatvaranja birališta dozvoljeno je da ipak daju svoj glas.

20.20 - Lutajući reporteri T NOW javljaju se iz ulica Džona Kenedija i Džodža Vašingtona, jer - Amerika danas glasa, a Srbija samo posmatra. Pratite OVDE.

20.11 - Zemlja u kojoj se rađa dan u Americi je glasala: Kažu da već sada možemo da proglasimo pobednika izbora

20.07 - Na biralištima su zabeleženi samo rutinski problemi poput dugih redova, ili zastoja u radu kompjutera. Zvaničnici iz službe za zaštitu birača, nacionalne linije za pružanje pomoći glasačima, kažu da su primili 63 prijave o mogućem zastrašivanju od glasača u Pensilvaniji oko do 11.00 sati po lokalnom vremenu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

20.00 - Ekipa Telegrafa je od u hotelu “Kraun plaza”, gde Ambasada SAD u Srbiji i NVO Centar za društveni dijalog i regionalna inicijativa organizuju praćenje toka izbora. Uživo se uključujemo sa zvaničnicima Amerike, koji će komentarisati najvažnije izbore u ovoj godini.

19.44 - FOTOGRAFIJA KOJA JE POKRENULA BURU: Tramp i Melanija su glasali, a onda je on uradio nešto što niko nije očekivao (VIDEO)

19.30 - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjavio je danas da nikada nije imao nameru da utiče na ishod američkih predsedničkih izbora objavljivanjem mejlova u vezi sa demokratskim kandidatom Hilari Klinton i dodao da bi isto to uradio i sa republikanskim kandidatom Donaldom Trampom da je mogao. Više pročitajte OVDE.

19.12 - Izborni tim Donalda Trampa demantovao je danas pisanje medija da je sprečio republikanskog kandidata na predsedničkim izborima da "tvituje". Tramp je odlučio da, još jednom, pozove svoje glasače da ga podrže.

19.10 - Novi predsednik SAD izbornu pobedu će večeras slaviti u Njujorku. Republikanski kandidat za eventualnu proslavu izabrao je relativno skroman hotel na Šestoj aveniji, dok je njegova demokratska protivnica u te svrhe iznajmila ogroman Centar Dževits.

19.00 - Prvi rezultati američkih izbora dolaze iz Gvama, teritorije SAD. Klintonova je pobedila sa 71,63 %glasova, dok je Tramp dobio 24,16%. Ovo glasanje je simbolično i nema uticaj na izbore.

18.40 - U redakciji Telegrafa biračko mesto se uskoro zatvara, a prema poslednjim rezultatima Tramp ima 15 glasova, dok Džil Stajn ima samo glas više od Klintonove koja je dobila 3 glasa.

18.26 - OVO SU ELEKTRONSKE GLASAČKE KUTIJE U AMERICI: Da li hakeri mogu da provale u sistem i izaberu predsednika? (FOTO)

18.11 - Većina država je već izabrala kog kandidata će da podrži na ovim izborima, ali ono što ove izbore razlikuje od prethodnih jesu upravo “podeljene države”.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

17.55 - Lisica koja je pogađala ishod Večitog derbija saopštila ko će biti predsednik Amerike (VIDEO)

17.45 - Euforija je i na ulicama Beograda, a neki su odlučili da lik svog favorita stave i na svoju majicu. Pogledajte fotografiju OVDE.

Printskin: Twitter/ Follow  Donald Trump Jr Printskin: Twitter/ Follow Donald Trump Jr

17.37 - SPREMA SE ČISTKA U FBI POSLE IZBORA: Obama planira da otpusti direktora zbog Hilari Klinton (VIDEO)

17.10 - Donald Tramp je izašao na biračko mesto sa svojom suprugom Melanijom, a kada su ga novinari upitali kome je dao svoj glas, odgovorio je - "To je teška odluka". Pored njegovih pristalica, bilo je i onih koji su zviždali i rugali se Trampu.

16.35 - Srpski estradni umetnici su odlučili za koga bi glasali na američkim izborima.

16.22 - NASRED IZBORNOG MESTA: Golim dojkama protiv Trampa! (VIDEO)

16.07 - "Ako ne pobedim, shvatiću ih kao ogromno gubljenje vremena, energije i novca" rekao je Tramp u telefonskom razgovoru za američku televiziju “Fox and friends”.

giphy.com giphy.com

16.02 -  Hilari Klinton je otkazala vatromet koji je trebalo da bude održan u Njujorku po okončanju glasanja. HILARI VIŠE NIJE SIGURNA U POBEDU: Otkazala planiranu proslavu i vatromet

15.47 - U Mičigenu su građani prijavili nekoliko problema sa elektronskim glasačkim kutijama zbog čega su se stvorili redovi. 

15.31 - Na predsedničkim izborima u Americi kandidat "Zelenih" za predsednika Džil Stajn tvrdi da ako Hilari Klinton pobedi na izborima da će tu državu uvesti u rat sa Rusijom. KLINTONOVA ŽELI RAT SA RUSIJOM: Džil Stajn napala protivkandidatkinju za predsednika SAD

14.37 - Predsednik Rusije Vladimir Putin još nije odlučio kako će čestitati pobedniku američkih predsedničkih izbora, ali postoji nekoliko opcija.

14.33 - Hilari Klinton i njen suprug Bil Klinton glasali su u 8 časova po lokalnom vremenu u osnovnoj školi blizu njihove kuće u Čapakvi, državi Njujork.

- Znam koliko odgovornosti ide uz predsedničku funkciju, znam šta ovo znači za zemlju. Daću svoj maksimum ukoliko budem imala dovoljno sreće da pobedim danas - rekla je Klintonova.

14.20 - Sve vesti vezane za predsedničke izbore u SAD tokom poslednjih meseci, o skandalima, kandidatima, kampanji, podršci, debatama i još mnogo interesantnih stvari, pogledajte na tagu Predsednički izbori u SAD 2016

14.00 - Predsednička kampanja uzela je zalet posebno tokom poslednja 24 sata, a šta su Tramp i Klintonova poručili glasačima možete da pogledate OVDE.

Pritnskin: Twitter/Donald J. Trump Pritnskin: Twitter/Donald J. Trump

13.15 - Svaki glas, svaki gest, odlučivaće o pobedniku, a mali doprinos i Trampu i Hilari donele su poznate ličnosti iz Amerike. Obe strane su na svojoj strani imale vrlo ozbiljne face u kampanji, tako da je teško odlučiti čija je podrška bila glasnija. Rat holivudskih faca: Pročitajte ko se bori za Hilari, a ko za Trampa

13.00 - Otvorena su birališta i na Floridi, Južnoj Karolini, Pensilvaniji, Masečusetsu, Džordžiji, Mičigenu, Roud Ajlednu, Delaveru, Ilionoisu, Misuriju, Pensilvaniji, Merilendu...

12.59 - KIM DŽONG UN POMNO PRATI AMERIČKE IZBORE: Čim se sazna pobednik, poslaće mu važnu poruku

12.29 - Otvorena su birališta u saveznim državama Severna Karolina, Ohajo i Zapadna Virdžinija.

12.05 - Sve o kandidatu Demokratske stranke Hilari Klinton možete pročitati OVDE.

SVE O HILARI KLINTON: Zagovarala je bombardovanje Jugoslavije, život su joj obeležili skandali nevernog muža (FOTO)

11.25 - Lista predsednika SAD sa najmanjim IQ: Pogodite ko je u samom vrhu!

Foto-mpontaža: Wikimedia Dean Franklin/The White House Foto-mpontaža: Wikimedia Dean Franklin/The White House

11.15 - Sve o kandidatu Republikanske stranke Donaldu Trampu možete pročitati OVDE.

11.00 - Birališta su otvorena širom Istočne obale SAD, u državama Njujork, Konektikat, Mejn, Nju Džersi...

09.24 - Donald Tramp poručio je pristalicama nekoliko sati uoči glasanja da mu predstoji nova avantura da "Ameriku ponovo učini velikom". "Ako ne pobedimo, to će biti najveće gubljenje vremena, energije i novca u mom životu", rekao je Tramp na poslednjem predizbornom skupu, u Grand Rapidsu, u saveznoj državi Mičegen.

08.45 - Kandidati demokrata i republikanaca na današnjim izborima u SAD, Hilari Klinton i Donald Tramp, vodiće borbu do poslednjeg trenutka, objavio je Si-En-En (CNN), ocenjujući da kampanja nikad nije bila napetija, neizvesnija i bizarnija.

08.20 -  Izbori u SAD su već počeli - bar što se tiče malog sela Diksvil Noč u Nju Hempširu, čiji meštani tradicionalno prvi glasaju još od 1960. godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Glasalo je sedam osoba - pet muškaraca i dve žene, a rezultati su bili poznati u roku od nekoliko minuta. Kandidat demokrata Hilari Klinton je dobila četiri glasa, a dva njen protivkandidat Donald Tramp. Kandidat Libertarijanske stranke za predsednika SAD Geri Džonson dobio je jedan glas, preneli su američki mediji. Stanovnici još dva manja mesta u Nju Hempširu su glasali u ponoć.

Tramp je zato dobio izbore u Milsfildu, 16 glasova nasuprot 4 za Klinton, a na jedan od listića neko je dopisao Bernija Sandersa. U Harts Lokationu, Klinton je dobila 17 glasova a Tramp 14, a glasači su dopisivali i Sandersa i Džoa Kejsika.

ISTORIJA SE PIŠE DANAS: Amerikanci biraju novog predsednika - Tramp ili Klintonova

Po poslednjim anketama Hilari Klinton ima nekoliko procenata prednosti na nacionalnom nivou, ali taj podatak zapravo i nije presudan.

Pročitajte još zanimljivih tekstova o predsedničkim izborima u SAD:

OVO SU NAJVEĆE LAŽI TOKOM KAMPANJE U AMERICI: Evo kada su Tramp i Klintonova najviše varali

KLADIONICE KAŽU HILARI, MAJMUN PREDVIDEO - TRAMP: Evo kakve su šanse za pobedu oba kandidata (VIDEO)

SUTRA SU IZBORI, A ONI JOŠ NE ZNAJU ŠTA TREBA DA RADE: Amerikanci masovno pitaju Gugl kako se glasa?!

PRVOG UTORKA POSLE PRVOG PONEDELJKA U NOVEMBRU: Poreklo bizarnog datuma izbora u Americi (FOTO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA