POLICIJA, MINISTARSTVO I TUŽILAŠTVO ISTRAŽUJU SLUČAJ: Lekar seksualno napastvovao Požarevčanku?

Počeo je da dodiruje po telu, a ona je to shvatila kao pokušaj da je seksualno zlostavi

  • 6

Pacijentkinja je optužila doktora Opšte bolnice u Požarevcu B.J. , da je pokušao da je seksualno iskoristi tokom pregleda u ponedeljak uveče.

Skandal u srpskom zdravstvu: Oftalmolog sa Zvezdare optužen da je tražio pacijentu 400 evra

Izvor "Alo" kaže da je gastroenterolog pozvao devojku (25), koja je ležala na internističkom odeljenju u svoj kabinet i rekao joj da se skine kako bi joj opipao limfne čvorove.

- Pacijentkinja je nekoliko dana ležala na tom odeljenju. Taj pregled niko u bolnici nije tražio od tog lekara. Bez obzira na to, ona je poslušala doktora i došla u kabinet. Odmah joj je rekao da se skine i ona je to učinila. Onda je počeo pregled limfnih čvorova. Počeo je da dodiruje po telu, a ona je to shvatila kao pokušaj da je seksualno zlostavi. Kada je izašla iz kabineta, otišla je u svoju sobu i odmah pozvala roditelje, rekavši im šta se upravo desilo. Njen otac je istog časa pozvao policiju, koja je odmah došla. Policajci su uzeli izjave od pacijentkinje i doktora i napravili zapisnik. To su prosledili tužilaštvu, koje bi trebalo da reaguje - navodi izvor "Alo".

Prema njegovim rečima, ceo događaj uznemirio je sve zaposlene, ali i ostale pacijente.

Direktor Opšte bolnice u Požarevcu Danko Nikolić potvrdio je za ovaj list da je doktor B.J. prijavljen policiji u ponedeljak uveče zbog toga što je pacijentkinja shvatila njegov pregled kao prekoračenje lekarskih ovlašćenja.

- Doktor od tada ne radi, udaljili smo ga iz bolnice i poslali na godišnji odmor - rekao je direktor i naglasio da su preduzeli sve mere koje su u njihovoj nadležnosti, policija je uzela izjave od doktora i pacijentkinje i slučaj predala Tužilaštvu.

O događaju su obavešteni Ministarstvo zdravlja i njihova zdravstvena inspekcija.

(Telegraf.rs / Alo)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    11. novembar 2016 | 13:26

    A pacijentkinja ima 25 godina pa zvala tatu .Mora da doktoru istice ugovor pa mu pakuju aferu.Fuj..A ona verovatno ribetina na k oj u je dr odlepio...A ako se ispostavi da je lagala hice li ta doticna ribetina odgovarati

  • Nira

    11. novembar 2016 | 11:55

    Ako se ustanovi da je pacijentica govorila istinu recite mi šta će biti sa njim kad mu istekne godišnji?

  • Marija

    11. novembar 2016 | 11:52

    Nije nego pazi molim te pregled shvatila kao seksualno uznemiravanje.Pa sto nije prekinula pregled,?Dosta vise bacanja prasine u oci sa doktorima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA