Ministar Stefanović poslao snažnu poruku nakon hapšenja 31 policajca u Čačku

Ministar Stefanović je pozvao sve one koje imaju bilo kakvo saznanje o zloupotrebama počinjenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova da to prijave Sektoru unutrašnje kontrole

  • 85

Povodom hapšenja 30 policijskih službenika saobraćajne policije uprave u Čačku oglasio se potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je naglasio da u Srbiji nema nedodorljivih i svako ko se ogreši o zakon mora da odgovora.

MASOVNO HAPŠENJE POLICAJACA U ČAČKU: 31 lice palo u velikoj akciji!

- Želimo da pošaljemo jasan signal javnosti da ne postoji bilo ko ko je nedodirljiv. Da ne postoji bilo ko ko može da se zaštiti značkom ili uniformom i da svako ko se ogreši o zakon zbog toga mora da odgovara - naglasio je ministar policije.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova tu vrstu kontrole pre svega sprovoditi u svojim redovima - „u redovima onih koji su zaduženi za sprovođenje kontrole i sprovođenje zakona, a onda, naravno, i svi ostali koji se budu ogrešili o zakon moraće da odgovaraju“.

Ministar Stefanović je pozvao sve one koje imaju bilo kakvo saznanje o zloupotrebama počinjenim u Ministarstvu unutrašnjih poslova da to prijave Sektoru unutrašnje kontrole.

- Policija neće dozvoliti da se takva vrsta zloupotreba nastavi - istakao je ministar policije u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Tokom akcije Sektora unutrašnje kontrole, na teritoriji Policijske uprave Čačak, danas je privedeno 30 aktivnih policajaca saobraćajne policije i tri bivša pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • olgica

    27. decembar 2016 | 14:46

    Mnogo je ovakvih sto krse zakon

  • milena

    27. decembar 2016 | 14:53

    Jos jedan dokaz da niko nije iznad zakona.

  • Dacaa

    27. decembar 2016 | 15:06

    Nema povlastica i privilegovanih svako ko krsi zakon i zloupotrebi sluzbeni polozaj mora biti najstrozije kaznjen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA