Prislonio drugu Bojanu pištolj na potiljak, pucao, a onda ga bacio u crkveni bunar. Dobiće strogu kaznu (FOTO)

Zločin se dogodio nakon posete noćnom klubu

  • 0

Pet meseci od svirepog zločina koji se 26. juna dogodio u krugu crkve “Sveta Mina” u naselju Dobrošani nadomak Kumanova, na severu Makedonije, Osnovno javno tužilaštvo iz Kumanova podiglo je optužnicu protiv D.D. zbog ubistva.

UBIO DRUGA, PA GA BACIO U CRKVENI BUNAR? Krvavi zločin "oterao“ pravoslavne vernike iz bogomolje! (FOTO)

Tužilaštvo ga tereti da je smišljeno oduzeo život svom drugu Bojanu Ilievskom ( 31 ) iz Kumanova. Zločin se dogodio nakon posete noćnom klubu. Nakon zabave, dvojica dugova su se uputili ka naselju Dobrošani. Usput su razgovarali, a kada su došli do lokalne crkve “Sveta Mina” seli su na klupu. U jednom trenutku je D.D. ustao, prišao iza leđa Bojanu Ilievskom, prislonio mu pištolj “Crvena zastava” na potiljak i sa rastojanja od dva santimetra ispalio metak. Mladić je na mestu ostao mrtav. Da bi prikrio zločin, ubica je telo svog prijatelja bacio u bunar blizu crkve i pobegao.

Desetak dana kasnije policija ga je uhapsila, a na saslušanju pred javnim tužiocem D.D. je negirao delo, tvrdeći da je zbog ličnih problema Bojan izvršio samoubistvo skokom u bunar. Još pre nego što je tužilaštvo prikupilo sve dokaze, brat ubijenog Bojana Ilievskog, Jugoslav je bio ubeđen da je zločin izvršio D.D. koji se družio sa Bojanom.

Foto: kumanovonews Foto: kumanovonews

Tri dana pre zločina porodica Ilievskog je prijavila nestanak Bojana. Poslednji put je bio viđen u blizini njihove kuće, od kada mu se gubi svaki trag.

Bojan je bio ubijen iste noći, jer su naredno jutro sveštenici crkve „Sveta Mina“ od dve starije žene koje su došle da napune „lekovitu vodu“ iz bunara čuli da oko bunara i crkve ima krvi, ali nisu obraćali pažnju misleći da je životinjska.

Manijak usred BELA DANA upao u kuću i silovao 59-godišnju ŽENU

Foto: kumanovonews Foto: kumanovonews

- Tamo je zaista bilo tragova krvi. Pogledali smo u bunar, ali ništa nismo videli jer je on dubok 15 metara i ima nadsrešnicu, a senku baca i okolna šuma, pa se ništa nije moglo videti. Otišli smo misleći da je bila ubijena neka mačka ili kuče, jer se noću tu okupljaju sumnjivi ljudi, a nalazili smo igle i špriceve. Tek kada je došla policija i rekla nam za zločin, nismo mogli poverovati - izjavili su tada sveštenici crkve „Sveta Mina“.

Krvavi zločin, koji se dogodio pre pet meseci, oterao je vernike koji su dolazili da se mole u lokalnu crkvu „Sveta Mina“ i iz crkvenog bunara, u kome ima oko 4,5 metara vode, uzimaju i piju „lekovitu vodu“.

U crkvi su rekli da se on, najverovatnije, nikada više neće koristiti.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA