Najmlađi Kikinđani dobili BESPLATNE paketiće za Novu godinu: Njihove želje "dedi u crvenom" su uslišene! (FOTO)

- Mališani su naša odgovornost i obaveza, došli smo da ih obiđemo i poželimo brz oporavak, rekao je Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde

  • 1

Podela paketića mališanima koji su svoja pisma ubacivali u “Kutiju želja” a koja je bila postavljena do 18.decembra ispred zgrade Gradske kuće u Kikindi, počela je dolaskom Deda Mraza i njegovog prijatelja i trajaće sve do 15.janura.

SELO KAO IZ BAJKE, A U SRBIJI: Nema slađeg mesta na svetu trenutno (FOTO)

Tradicionalna “Kutija želja” svake godine se postavlja u centru grada, a Kikinda je jedan od retkih gradova u Srbiji koji svake godine organizuje besplatnu dodelu paketića najmlađim stanovnicima grada koji svoja pisma sa željama adresiraju na Deda Mraza.

Sreća i radost bila je prevelika u domu višečlane porodice Milićev iz Kikinde kada ih je pre nekoliko dana posetio Deda Mraz i najmlađim članovima doneo poklone.

Nemanja Milićev (11) i njegove sestre i braća, obradovali su se brojnim gostima, a najviše novogodišnjim poklonima.

Ekskluzivno s prvim komšijom Deda Mraza: Radio sam kao vilenjak u Dedinom selu, a ovo su njegove najveće tajne (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Pisao sam i u ime svojih sestrica koje su male i još ne znaju da pišu. Dobili smo sve ono što smo želeli, sestrice su presrećne jer su dobile “Frozen” lutke i puno slatkiša, jako sam srećan - iskren je mali Nemanja.

Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde pravila je društvo Deda Mrazu.

Pohvalila je i najvećeg prijatelja velike novogodišnje akcije lokalne samouprave - kompaniju „Univereksport“.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Oni godinama dodeljuju veliki broj paketića našim najmlađim sugrađanima. "Univereksport" je ovoga puta darovao 800 paketića. Pohvalila bih i druge donatore “Grindeks”, “Šole” JP “Kikinda” kompaniju “Le belier” ali i mnoge druge manje kompanije i preduzeća koja su učestvovala u ovoj humanoj akciji - rekla je Srdićeva.

Humanoj akciji pridružio se i gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov koji je u pratnji Deda Mraza obišao najmlađe pacijente kikindske bolnice.

Uz pomoć članova moto kluba “No limits” gradonačelnik je na Dečjem odeljenju mališanima predao paketiće.

- Mališani su naša odgovornost i obaveza, došli smo da ih obiđemo i poželimo brz oporavak - rekao je Markov.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tradicionalno gradonačelnik će i ove godine 1.januara darovati prvu rođenu bebu u porodilištu, aIi sve ostale porodilje i njihove mališane.

Mališani koji nisu dobili paketiće a koji su pisali Deda Mrazu, svakoga dana mogu očekivati da će im on zakucati na vrata.

Ove godine “Kutija želja” bila je prepuna novogodišnjih pisama, čak 4.000 slatkih i iskrenih želja slilo se u novogodišnju kutiju a najveće želje većine mališana su da upoznaju Deda Mraza.

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA