BEZBEDNOST JE PRIORITET: Neko će morati da odgovara za incident u Obrenovcu

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić podsetio je da je na ulici oko železničke stanice do 4. januara bilo 2.400 ljudi, a da je sada 1.060 migranata i da su svi ostali smešteni u centre

  • 6

Za incident u Obrenovcu neko mora da odgovara, a u ovom trenutku to je posao za policiju i tužilaštvo, rekao je komesar za izbeglice Vladimir Cucić i podsetio da je na ulicama još 1.060 migranata.

Horor u Obrenovcu: Migranti pokušali da otmu bebu ženi iz kolica, pred dva maloletna deteta?!

Otimala sam kolica od njih, dete je moglo da mi ostane invalid! Potresna ispovest Obrenovčanke kojoj su migranti hteli da otmu sina

VULIN PRESUDIO: Restrikcija za kretanje migranata

- Organima koji rade na ovom incidentu daju svoj konačni sud. Šta god da je uzrok, bilo da je nesporazum, neko za ovo mora da odgavara ili oni koji su probali delo da učine ili neko ko uznemirava javnost ili neko ko nije razumeo namere - rekao je Cucić za RTS.

Govoreći o izdavanju posebnih legitimacija sa kojima migranti mogu da ulaze i izlaze iz centra, on je rekao da Komesarijat to već radi zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

On kaže da je kontrola migranata u Srbiji dobra i podsetio da su svi momci koji su smešteni u Obrenovac prethodno najmanje šest meseci proveli na ulicama u Beogradu i da nije bilo incidenata.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- No svakako će se na pitanju bezbednosti raditi, kao što se i sada radi. Bezbednost će biti jedan od prioriteta, bezbednost njih, ali bezbednost naših građana - rekao je Cucić.

On je podsetio da je na ulici oko železničke stanice do 4. januara bilo 2.400 ljudi, a da je sada 1.060 migranata i da su svi ostali smešteni u centre.

- Radimo na tome da i tih 1.060 migranata smestimo u neke od 20 centara gde ima mesta - rekao je Cucić i podsetio da će kapaciteti u centrima za migrante ostati nepromenjeni, 6.000 kreveta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    2. februar 2017 | 10:56

    Ja ako ne nosim licnu kartu,odma prijava.njih dve hiljade seta po bgd slobodno i niko ih ne legitimise.srbijo maceho srpskog naroda.

  • Бранко

    2. februar 2017 | 10:55

    Будите сигурни да нико неће одговарати - као што нико не одговара од инспектора за злочин у новосадској дискотеци"Контраст"!

  • Ns

    2. februar 2017 | 10:45

    Ma sta ih gostite,isutirajte ih nazad u pustinju,divljaci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA