Lekari ne daju Moralesu da poseti Čaveza

Predsednik Bolivije nije dobio dozvolu svog lekarskog tima da poseti prijatelja i saveznika, venecuelanskog predsednika, kome je 2011. godine dijagnostikovan rak

  • 0

Predsednik Bolivije Evo Morales neće moći da poseti svog prijatelja i saveznika, venecuelanskog predsednika Uga Čaveza, odlučili su doktori koji ga leče, posle povratka s Kube u Karakas.

- Razgovarali smo s doktorima, rekli su nam da se Čavez odmara i da je još na lečenju - rekao je Morales na konferenciji za novinare u sedištu Ujedinjenih nacija, na kojoj je govorio o predstojećoj posebnoj poseti Venecueli, preneo je AFP.

Morales je prethodno najavio da namerava da poseti Čaveza u Karakasu.

Čavezu je dijagnostikovan rak 2011. godine. Posle operacije i tretmana, on je objavio da je pobedio bolest i osvojio još jedan predsednički mandat.

Bolest se, međutim, vratila, zbog čega je bio ponovo podvrgnut operaciji 11. decembra u Havani i nije bio u stanju da prisustvuje inauguraciji 10. januara.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA