Dečak (4) se suprotstavio teroristima u Najrobiju i dobio čokoladu od njih

- Vi ste veoma loš čovek - vikao je ljutito dečak Eliot naoružanom napadaču, koji mu je zatim dao čokoladicu i poštedeo život njegovoj porodici u toku talačke krize u Najrobiju

  • 2

Mališan iz Velike Britanije Eliot Prior (4) odlučno se suprotstavio teroristima koji su u tržnom centru u Keniji pobili 69 ljudi, i tako spasao svoju porodicu, kada je jednom od napadača rekao da je ružno to što rade. On je za to dobio nagradu.

- Vi ste veoma loš čovek- vikao je ljutito dečak Eliot naoružanom čoveku.

Eliot je hrabro ustao da bi zaštitio majku Amber i sestru Ameli (6). Filmska producentkinja iz Velike Britanije je sa decom u tržni centar "Vestgejt" došla da kupi mleko. Kada je došlo do eksplozije, sakrila se s decom ispod police s mesom, odakle se nisu pomerili sat i po. Napadači su ih primetili i pucali su majci u nogu. Iskrenost i odlučnost njenog sina je spasla celu porodicu.

- Molim te, oprosti, mi nismo čudovišta - rekao je terorista, koji je deci dao čokoladice i odlučio da ih poštedi.

U begu su uspeli da spasu još jednog dečaka (12), koji nije mogao da se odvoji od ubijene majke.

- Objašnjavao mi je da islam nije loša religija i naredio mi je da promenim veru. Pitao me je da li hoćemo da pređemo na islam i da li mu opraštamo. Odgovorila sam mu potvrdno. U tom trenutku bih rekla sve, samo da nas puste - novinarima je rekla potresena Amber.

Iako kenijske vlasti tvrde da drže pod kontrolom ceo kompleks, izgleda da talačka kriza još traje. Militantska grupa Al Šabab, koju povezuju s Al kaidom, tvrdi da drži još nekoliko zatočenika.

(Telegraf.rs / Izvor:mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA