MINISTARSTVO: I za đačke ekskurzije javne nabavke

- Škole kao budžetski korisnici su dužni da ekskurzije i kuhinje organizuju prema javnim nabavkama - kaže pomoćnik ministra prosvete Srbije

  • 4

Pomoćnik ministra prosvete Srbije Ljubiša Antonijević kaže da su škole budžetski korisnici, te su dužni da ekskurzije i kuhinje organizuju prema javnim nabavama.

- Zakon je jasan, i to će biti tako sve dok neko ne propiše nov zakon, a to je u ovom slučaju Ministarstvo finansija - rekao je Antonijević za Radio-televiziju Srbije (RTS).

On je rekao da će sve škole koje su zakasnile da se prijave na tender za ekskurzije to moći da urade na proleće, kao i da je roditeljima data mogućnost da direktno pregovaraju s turističkim agencijama.

Prema njegovim rečima, ovako zakonsko rešnje može da izazove probleme kod ishrane dece, pošto će i đačka kuhinja morati da se organizuje kroz javne nabavke.

Antonijević je još rekao i da Ministarstvo prosvete nije dobilo nijednu žalbu ili primedbu na visoke dnevnice nastavnika koji vode decu na ekskurzije.

Rekao je da se dnevnice kreću od 300 dinara po učeniku u malim sredinama do 5.000 dinara u velikim gradovima, i da je ministarstvo poslalo upustvo svim školama i predškolskim ustanovama u kojem traži da dnevnice budu transparentne.

Uputstvom, koje nije obavezujuće, predviđeno je da dnevnice nastavnika budu u visini dnevnica državnih službenika za službena putovanja.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanoje

    30. septembar 2013 | 10:53

    Ko misli da je mnogo 400 dinara, koliko je dnevnica po detetu dnevno, moze da proba da vodi elskurziju i da se sam uveri da to nema cemu.

  • ЈЕЗДА

    30. septembar 2013 | 10:03

    Jos idu dzaba na ekskurziju i jos hoce dzaba da piju sa nama....e,pa nece ! He he

  • Aleksandar

    1. oktobar 2013 | 09:06

    Stanoje,nije 300-400 dinara nego 2500-4000 po djaku...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA