PRVI PUT U JAVNOSTI: Ovo su fotografije sa venčanja srpskih kraljeva (FOTO)

Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević na svom Fejsbuk profilu objavio je ekskluzivne fotografije sa venčanja svog dede, oca, ali i slike sa svoje svadbe sa princezom Katarinom

  • 27

Prestolonaslednik Srbije Aleksandar II Karađorđević na svojoj zvaničnoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk objavio je fotografije sa venčanja njegovog dede kralja Aleksandra I i kraljice Marije, njegovog oca kralja Petra II i kraljice Aleksandre, kao i sliku svog venčanja sa princezom Katarinom.

Ove fotografije prvi put su ugledale svetlost dana u Srbiji, a prestolonaslednik je sve tri fotografije poređao jednu do druge, napravivši tako veliku simboliku.

Kralj Aleksandar I Karađorđević, u narodu prozvan ujedinitelj, venčao se sa kraljicom Marijom 1922. godine, dok se kralj Petar II venčao sa kraljicom Aleksandrom 1944. godine, a prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević i princeza Katarina uzeli su se 1985. godine.

Zanimljivo je i to da su se samo Aleksandar I i kraljica Natalija venčali u Srbiji, dok su iz poznatih razloga, mimo svoje volje kralj Petar II i Aleksandar II oženili van svoje zemlje.

Zvaničnu stranicu NJ. K. V. princa Aleksandra II Karađorđevića na društvenoj mreži Fejsbuk prati preko 28.500 korisnika ove mreže.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poznavalac

    6. decembar 2013 | 19:34

    Aleksandar mladji nije kralj,on je potomak. I sto nije okacio sliku svoje prve zene sa kojom ima 3 sina.

  • Ljiljana

    6. decembar 2013 | 21:33

    Да смо имали монархију не би нам се десиле 1992, 1995 и 1999. Размислите. Шта је постојаније: републике или монархије у Европи?

  • ироничар

    6. decembar 2013 | 19:49

    Prelepi su, divne fotografije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA