POSTHUMNO: Tijaniću nagrada za životno delo

Nenad Lj. Stefanović, glavni urednik informativnog programa Radio-televizije Srbije, napisao je, u predlogu za dodelu životne nagrade, da je Tijanić kao novinar i direktor RTS-a imao veliku radnu energiju i britko pero i da je bila čast sa njim sarađivati

  • 8

Udruženje novinara Srbije (UNS) danas je nagradu za životno delo posthumno dodelilo preminulom generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Aleksandru Tijaniću.

Nagrada je u pres centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu uručena Tijanićevoj ćerki Zari, a na svečanosti su bili i njegova supruga i sin.

Nakon dodele nagrade pročitan je deo iz predloga glavnog urednika informativnog programa Radio-televizije Srbije Nenada Lj. Stefanovića za posthumnu dodelu životne nagrade Aleksandru Tijaniću.

Stefanović je u njemu napisao da je Tijanić kao novinar i direktor RTS-a imao veliku radnu energiju i britko pero i da je bila čast sa njim sarađivati.

Žiri UNS-a je godišnju nagradu "Bogdan Tirnanić" za komentar dodelio kolumnisti lista "Politika" Miroslavu Lazanskom, a nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović" pripala je uredniku serijala "Slobodno srpski", koji se emituje na Kosovu i Metohiji, Budimiru Ničiću.

Lazanski je nakon dodele nagrade rekao da je to priznanje i za njegov list "Politika", a Ničić da mu je drago da još nekoga u Beogradu zanima šta se dešava na Kosovu i Metohiji.

Novinarkama "Večernjih novosti" i "Frankfurtskih vesti", Mileni Marković i Jeleni Petković, dodeljene su nagrade "Laza Kostić" u kategorijama reportaže.

Žiri je dodelio i specijalno priznanje Ruži Helch za serijal emisija o zaštiti životne sredine "Zelena patrola" koji je prikazan na televiziji B92 info.

Članovi žirija su bili Ljiljana Smajlović, Olja Bećković, Branko Veselinović, Živorad Nikolić, Eržebet Pap Reljin, Gordana Eror, Mirjana Čvorić, Jelena Spasić, Zoran Jovanović i Nino Brajović.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • romanticni zmaj

    22. decembar 2013 | 16:08

    Bolje da su mu dali za zivota

  • Wormer

    22. decembar 2013 | 16:24

    Zasluzeno Vecna mu slava

  • djole

    22. decembar 2013 | 16:18

    Pozivamo sve muzicke autore u Srbiji da ustanu protiv ovoga. Mozda je bio novinara ali nas je ostetio za vise miliona eura jer nije dao da se placa javno emitovanje muzike. Sramota , lopov a sad ga nagradjuj.. tek cemo da cujemo koliko je upropastio RTS

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA