PRESEDAN: Saudijskom princu preti smrtna kazna zbog ubistva!

List "Arab njuz" koji izlazi na engleskom jeziku nije imenovao ni princa ni njegovu žrtvu, ali je jedan član porodice i vlade rekao da je princ prestonaslednik Salman "otvorio put mogućoj egzekuciji jednog princa proglašenog krivim zbog ubistva saudijskog državljanina"

  • 4

Jedan saudijski princ čije ime nije objavljeno, mogao bi da bude pogubljen zbog ubistva svog zemljaka, što je redak slučaj da se jedan član ogromne kraljevske porodice suočava sa smrtnom kaznom.

List "Arab njuz" koji izlazi na engleskom jeziku nije imenovao ni princa ni njegovu žrtvu, ali je jedan član porodice i vlade rekao da je princ prestonaslednik Salman "otvorio put mogućoj egzekuciji jednog princa proglašenog krivim zbog ubistva saudijskog državljanina".

U poruci o tom slučaju koju je uputio ministru unutrašnjih poslova princu Mohamedu bin Najefu, princ Salman je ukazao da "šerijat (islamski zakon) treba da se primenjuje na sve, bez izuzetka", preneo je list.

Salmanova poruka usledila je pošto je otac žrtve rekao da nije spreman da oprosti ubici i da nije zadovoljan novčanim iznosom koji je ponuđen kao "krvavi novac" (za oproštaj).

Lokalne vlasti, kako je prenele agencija Rojters, podstiču porodice žrtava da prihvate "krvavi novac" umesto da insistiraju na egzekuciji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • idemo na skijanje

    29. decembar 2013 | 17:31

    To je po zakonu, a ne po babu i po stricevima

  • besha

    29. decembar 2013 | 19:25

    E to vam je serijet gospodo ,boziji zakon iznad svakoga.....

  • @besha

    29. decembar 2013 | 20:32

    Daleko im lepa kuca,njima i njihovim bozijim zakonima.Cim nestane nafte opet ce biti jahaci kamila, sto su uvek i bili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA