Popović: Srbija da ostane vojno i politički neutralna!

- Nikad nećemo raditi za račun Brisela, a protiv interesa svoje zemlje, kao ova i prethodne dve vlade, nikada nećemo biti evrounijate, a uvek ćemo biti slobodari - poručio vršilac dužnosti predsednika DSS Aleksandar Popović na 12. Skupštini stranke

  • 0

Program Demokratske stranke Srbije ostaje isti i dalje ćemo se zalagati da Srbija bude vojno i politički neutralna, a ni pod kakvim uslovima nećemo odustati od očuvanja Ustava Srbije, poručio je danas vršilac dužnosti predsednika DSS Aleksandar Popović na 12. Skupštini stranke.

- Nikad i ni pod kakvim uslovima nećemo odustati od borbe za slobodnu, politički i vojno neutralnu Srbiju - rekao je Popović na skupštini stranke koja se održava u Centru Sava.

Srbija, kako je Popović naveo, ne treba da bude član NATO, niti bilo koje druge vojne alijanse "državljani Srbije ne treba da ratuju za tuđe interese bilo gde u svetu".

- Nikada nećemo raditi za račun Brisela, a protiv interesa svoje zemlje, kao ova i prethodne dve vlade, nikada nećemo biti evrounijate, a uvek ćemo biti slobodari - rekao je Popović.

On je dodao i da se DSS nikad i ni pod kojim uslovima neće odreći Kosova i Metohije, da nikada neće prihvatiti separatističke zakone, protivustavne (Borko) Stefanovićeve dogovore i Briselske sporazume, takozvanu "Republiku Kosova".

- Jasno i jednostavno, granice Srbije su na Žutom Kamenu i Ðeravici, na Paštriku, Koritniku i Šari - rekao je Popović.

On je ponovio i da DSS i dalje ostaje pri stavu da se za godinu dana raspiše referendum na kome bi se građani izjasnili o procesu pridruživanja Srbije EU.

Članovi DSS na skupštini treba da izaberu naslednika Vojislava Koštunice, koji nije prisustvovao današnjem skupu.

Kandidati za novog lidera DSS su Miloš Aligrudić i Sanda Rašković Ivić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA