VUČIĆ I PRINC SULTAN: Saudijske kompanije da nađu interes za ulaganje u Srbiju! (FOTO)

Srpski premiejr je izrazio je zadovoljstvo zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja 2013. godine i otvaranja Ambasade Republike Srbije u Rijadu, kao i nadu da će Kraljevina Saudijska Arabija uskoro otvoriti svoju ambasadu u Beogradu

  • 40

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, sastao se danas sa princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al-Saudom, predsednikom Visokog državnog saveta za turizam i antikvitete Kraljevine Saudijske Arabije kome je predstavio rezultate ekonomskih mera vlade sa željom da i saudisjke kompanije nađu interes za ulganje u Srbiji.

Premijer Vučić je izrazio je zadovoljstvo zbog uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja 2013. godine i otvaranja Ambasade Republike Srbije u Rijadu, kao i nadu da će Kraljevina Saudijska Arabija uskoro otvoriti svoju ambasadu u Beogradu. Srpski premijer je, kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, rekao da će diplomatska predstavništva svakako doprineti jačanju političkog dijaloga dveju zemalja, ali i ekonomske saradnje.

PRINC SAUDIJSKE ARABIJE: Preneću svima da se Srbija protivi prijemu Kosova u UNESKO!

Premijer Vučić je saudijskom princu predstavio rezultate ekonomskih mera vlade, sa željom da i saudijske kompanije nađu interes za ulaganje u Srbiji. Posebno su naglašene mogućnosti za saradnju u oblasti turizma, koje treba da podstakne i Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti turizma između dveju zemalja.

Saudijski princ Sultan rekao je da na međunarodnoj sceni slika Srbije postaje stabilna i pozitivna. Njegovo veličanstvo je pohvalilo gostoprimstvo koje je doživeo u Beogradu i istakao lepote glavnog grada, sa očekivanjem da će ga projekat „Beograd na vodi“ učiniti još lepšim i privlačnijim za turiste.

Takođe je predstavio projekte u Saudijskoj Arabiji, pozvavši srpske kompanije da konkurišu za učešće u njihovoj realizaciji. Princ Sultan predložio je održavanje saudijsko-srpskog poslovnog foruma na kojem bi se utvrdile mogućnosti za ekonomsku saradnju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jula

    5. novembar 2015 | 12:53

    To bi bio pun pogodak

  • bane

    5. novembar 2015 | 12:53

    mnoge kompanije i države su pronašle interes da ulažu u Srbiju pa će i oni na obostrano zadovoljstvo

  • Dare

    5. novembar 2015 | 12:43

    Srbija je plodno tlo za strane investicije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA