ZLOČINAC HARADINAJ SAMOUVEREN: Formiraću novu vladu sledeće nedelje

Prema preliminiranim rezultatima Centralne izborne komisije, koalicija PDK-AAK-Nisma i manjine zajedno imaju 59 od 120 mesta u Skupštini Kosova

  • 4

Kandidat za kosovskog premijera koalicije PDK-AAK-Nisma Ramuš Haradinaj uveren je da će nova vlada biti formirana nakon potvrde rezultata izbora. Tvrdi da ima većinu u Skupštini, uključujući podršku poslanika van njegove koalicije.

ŠOK ANALIZA: Kosovo može u EU kao što je ušlo u UEFA

FRKA U PRIŠTINI: Stižu prve optužnice za zločine OVK

Haradinaj, u intevjuu za TV emisiju Gazete Express Komiteti, emitovanoj na TV Dukađini - kaže da bi zakonski on trebalo da bude mandatar za sastav nove vlade, ponavljajući da ima neophodne glasove u Skupštini da postane premijer.

Prema preliminiranim rezultatima Centralne izborne komisije, koalicija PDK-AAK-Nisma i manjine zajedno imaju 59 od 120 mesta u Skupštini Kosova.

Prema toj računici, Haradinaju ipak nedostaju dva glasa kako bi formirao vladu, odnosno, njemu je potreban 61 glas. On, ipak, kaže da ovo ne predstavlja prepreku za njega, napominjući da će više od dva poslanika iz drugih političkih partija glasati za njegovu vladu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Gazeta Express)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OO7

    29. jun 2017 | 10:38

    Vladu mozda .... Sto ne kazes nesto za vojsku ....

  • Milka R.

    29. jun 2017 | 12:41

    Koja vlada i gluposti ..nikad oni nece imati vlast tamo gde su Srbi.. podhitno resavati problem KIM i Srbskih zajednica?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA