VELJOVIĆ: Sve istrage će biti završene

- Fioka ne postoji, ali zato postoji odlučnost da će sve istrage za koje bi, verujem, mnogi tajkunski moćnici želeli da budu u fioci, biti završene. Kada su formirane radne grupe, iz pojedinih fioka izvučeni su predmeti, ali ne iz mojih - poručio je direktor policije

  • 1

Direktor policije Milorad Veljović rekao je za nedeljnik NIN da nije iznenađen napadima kojima je poslednjih nedelja izložen i da MUP ima informacije ko stoji iza toga.

- Ovakve napade očekivali smo od početka formiranja Radne grupe Uprave kriminalističke policije (UKP) koja se pre godinu dana uhvatila u koštac sa ozbiljnim i teškim poslom - rekao je Veljović u intervjuu za NIN.

Prema informacijama kojima raspolaže policija, jedan od glavnih lobista koji stoje iza ovih napada je osoba koja je direktno umešana u ozbiljna krivična dela, a koja su u vezi sa jednom od 24 sporne privatizacije, rekao je Veljović.

"On sada pokušava da kreira javno mnjenje i izbegne kaznu. U interesu istrage ne mogu da kažem o kome je reč, ali vrlo brzo će se sve saznati. A onda će mnogi biti iznenađeni“, tvrdi direktor policije.

Komentarišući optužbe da neke istrage obustavlja, čuvajući ih u "fioci“, Veljović je rekao da je to "čista budalaština“.

- Fioka ne postoji, ali zato postoji odlučnost da će sve istrage za koje bih, verujem, mnogi tajkunski moćnici želeli da budu u fioci, biti završene. Kada su formirane radne grupe, iz pojedinih fioka izvučeni su predmeti, ali ne iz mojih -poručio je direktor policije.

Veljović je rekao i da ga podržava državni vrh.

"Da li zaista mislite da bismo uspeli da rešimo neke od najvećih slučajeva organizovanog kriminala bez podrške državnog vrha? Sve što radimo činimo to u koordinaciji sa njima“, rekao je Veljović.

Na pitanje da li su i 10 godina stari slučajevi spornih privatizacija mogli ranije biti procesuirani, Veljović je istakao da se "jednostavno u prethodnom periodu nisu bili stekli svi uslovi da se na njima ozbiljno radi“.

- U to vreme u samoj našoj kući bio je otvoreni rat mnogobrojnih struja i frakcija, mnoge nadležne službe nisu pružale kvalitetne odgovore na postavljene zahteve. Pa mi smo Šarića počeli da radimo još u vreme ministra Dragana Jočića, trpeći i tada kritike zbog naše odlučnosti, i to iznutra. Na zdrave noge smo stali tek pre dve godine, kada smo se izborili sa mnogobrojnim unutrašnjim problemima -naglasio je Veljović, prema čijim rečima je bilo "i do sada pritisaka na policiju, a sigurno je da će ih biti i dalje“.

"Evidentno je da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala sada na prelomnoj tački i mi u njoj ne smemo da posustanemo. I nećemo. Ići ćemo do kraja“, poručio je Veljović.

Komentarišući najavljenu smenu načelnika Policijske uprave Beograda Stevana Bjelića, Veljović je rekao da se radi "o normalnoj kadrovskoj promeni u okviru reforme policije“ i da to "nije priča od pre dva dana“.

- Na tome se radi već skoro dva meseca, a pre petnaest dana sve je dogovoreno sa kabinetom ministra unutrašnjih poslova. Čeka se samo da on potpiše akt o razrešenju. Da dogovora sa ministrom Dačićem nije bilo, ja ne bih ni izlazio u javnost i tu iznenađenja neće biti - uveren je direktor policije.

(Telegraf.rs / Izvor: NIN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • molele

    19. septembar 2013 | 06:42

    Koliko vremena treba da se pokrenes Veljovicu,privatizacije kad su bile tvoj rad na njima sad tek, pa nije li malo mnogo sumnjivo to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA