Lajčak: Srbi masovno da izađu na kosovske izbore

- Mislim da je veoma važno da se ti izbori održe u skladu s evropskim standardima i normama. Srbi treba da izađu i glasaju na tim izborima - kaže ministar spoljnih poslova Slovačke

  • 4

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, koji boravi u poseti Beogradu, pozvao je Srbe na Kosovu da izađu na izbore 3. novembra.

On je dodao da je to jedan od najvažnijih uslova za otpočinjanje pregovora s Evropskom unijom.

Lajčak je, upitan kako ocenjuje pripreme za izbore na KiM, kazao da bi oni na terenu trebalo da "formalizuju ono što je dogovoreno u Briselu".

- Mislim da je veoma važno da se ti izbori održe u skladu s evropskim standardima i normama. Srbi treba da izađu i glasaju na tim izborima. To je šansa koja ne sme da se propusti - rekao je Lajčak za RTS.

On je dodao da Evropa visoko ceni postignut sporazum između Beograda i Prištine u aprilu.

Na pitanje da li će, ukoliko izbori budu regularni, time biti ispunjeni uslovi za početak pregovora Srbije s EU i održavanje međuvladine konferencije, Lajčak je istakao da je to možda jedan od najvažnijih uslova.

- Možda je to jedan od najvažnijih uslova koje bi Srbija trebalo da ispuni na putu ka otvaranju pregovora o pristupanju. Gleda se tendencija kako se zemlja i vlada ponašaju u odnosu na obaveze koje su preuzele. U tom smislu Vlada Sbije je odradila veliki posao - poručio je Lajčak.

Ministar spoljnih poslova Slovačke još jednom je izrazio žaljenje zbog pogibije pripadnika misije Euleks na KiM, napominjujući da ta misija "radi dobar posao".

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    20. septembar 2013 | 10:05

    A ma bre mi ne zelimo u evropsku uniju niti cemo ikada uci u njen sastav, kada ce te to da shvatite?!

  • Mirko

    20. septembar 2013 | 10:20

    Ovaj covjek je olicenje Satane!!! Svuda nos zabija i noje mu prvi put da "operise" po Balkanu.

  • lvan

    20. septembar 2013 | 10:20

    Ti i ostalih 6 Slovenaca, aj paljba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA