TAJNA MISIJA: Počelo naseljavanje Marsa!

- Nismo želeli da rizikujemo da prevelika pažnja i gužva koja bi se napravila u stanici prilikom lansiranja letelice unese nemir i dekoncentriše ekipu i putnike, kojima se u tom trenutku život menja iz korena - objasnio je jedan od direktora holandske kompanije

  • 2

Četiri kandidata sa liste prijavljenih za putovanje na Mars, koji je trebalo da napuste Zemlju i presele se na drugu planetu 2023. godine, noćas su uspešno sleteli i zvanično postali prvi stanovnici Marsa.

Robert Kraft, jedan od direktora holandske kompanije "Mars Jedan", koja je pre više od godinu dana objavila poziv na konkurs za sve zainteresovane koji bi voleli da otputuju na Mars, izjavio je da je od početka bio plan da se za javnost puštaju pogrešne informacije o terminu putovanja.

Razlog ovakve odluke je potreba da se izbegne "dizanje prašine", jer je ovakav podvig već privukao ogromnu medijsku pažnju i pre njegove realizacije.

- Nismo želeli da rizikujemo da prevelika pažnja i gužva koja bi se napravila u stanici prilikom lansiranja letelice unese nemir i dekoncentriše ekipu i putnike, kojima se u tom trenutku život menja iz korena - objasnio je Kraft strategijski plan tajne misije.

NASA je podržala ovu odluku, krijući tajnu da je sletanje na Mars već odavno omogućeno.

Amerikanac Ervin Džouns (43), Francuskinja Šerliz Vušer (37), Bugarin Vitoš Ivanov (29) i Danac Stin van der Velden (36) krenuli su na Mars pre pola godine, kada još uvek nije objavljena zvanična lista kandidata u najužem krugu, iako je lista postojala.

Čak ni ostali kandidati koji treba da se presele na ovu planetu u narednim turama nisu znali da su njihove buduće komšije već uveliko na putu.

Sada kada je sve prošlo po planu može i zvanično da se objavi da sledeća četvorka poleće za pola godine. Do tada ćemo pratiti život novih Marsovaca, a "Mars Jedan" najavljuje uskoro više detalja o njihovom snalaženju.

(Telegraf.rs / A. Prililić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA