• 2

OVO JE RAJ NA ZEMLJI: Gradi se prvi pivovod na svetu (VIDEO)

Cevovod koji će biti dužine tri kilometra biće izgrađen u Brižu, a kroz te cevi će svakog sata prolaziti 6.000 litara piva

  • 2

Ako volite pivo pravac Belgija. Gradske vlasti belgijskog grada Briža odobrili su gradnju prvog "pivovoda" na svetu. Cevovod koji će biti dužine tri kilometra izgradiće se od pivare do obližnje industrijske zone u kojoj će se pivo flaširati i potom otpremati pivopijama širom sveta, izjavio je direktor pivare Ksavijer Vaneste.

- Ideja se rodila iz ekoloških, a ne ekonomskih pobuda - izjavio je Vaneste. Kroz cevi će svakog sata prolaziti 6.000 litara "zlatne tečnosti"

Foto: Foter/Flickr/Phil Dragash

Foto: Foter/Flickr/Phil Dragash

U pivari "De Halve Man proizvodi pet vekova, a pivaru godišnje poseti više od 100.000 turista. Postupak flaširanja piva odavno je premešten iz pivare, ali sama proizvodnja ostala je i ostaće u samom gradskom centru.

Prilikom izgradnje prvog pivovoda na svetu koristiće se najnovije tehnologije, razvijene pri konstruiranju naftovoda i gasovoda. Troškove izgradnje snosiće pivara, a početak radova planiran je za 2015. godinu.

Pogledajte kako izgleda ova pivara u Belgiji:

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima