VEŠTAČKA TRAVA I NIGDE SNEGA: Za ovaj ski-centar Kim Džong Un misli da je savršen (FOTO)

Uprkos konstantnom pritisku Zapada da nametne svoje mišljenje o Severnoj Koreji, Aram Pan iz Singapura pokušava da ovu državu prikaže na drugačiji način. Za Telegraf je rekao svoje impresije o ovom turističkom mestu

  • 6

Kada je fotograf Aram Pan posetio omiljeni projekat Kim Džong Una, koji je sagrađen da bi privukao strane turiste, otkrio je zastrašujuće čist ski-centar bez snega i ijednog čoveka, prenose zapadni mediji.

Međutim, kao i u svim novinskim člancima protivnika režima vrhovnog vođe, propaganda protiv Severne Koreje i kritika iste je očigledna.

ZAGLAVLJENA U VREMENU: Pogledajte kako izgleda severnokorejska avio-kompanija (FOTO) (VIDEO)

Jedina skijaška destinacija komunističke zemlje poseduje hotel sa sobama urađenim od drveta, spa centar i 110 kilometara dugu padinu.

Singapurac Aram Pan, kojem je ovo četvrta poseta Severnoj Koreji, nije video druge turiste s kojima bi mogao da popriča.

- Posetio sam ski-centar u jesen, kada nema snega. Naravno da nikog nema da skija kada nema snega - rekao je za Telegraf Aram Pan.

Dodao je da sem njega video samo nekoliko radnika koji pripremaju centar za zimsku sezonu i da pošto nije bilo snega, očekivao je da će biti prazno.

"Masik pas" ski-centar izgrađen je na vrhu Taehva Pika, u blizini lučkog grada i pomorske baze Vonsan, otvoren je početkom ove godine i vlasti se nadaju da će dnevno biti oko 5.000 posetilaca.

PROŠETAJTE ULICAMA SEVERNE KOREJE: Zavirite u najzatvoreniju zemlju na svetu (FOTO)

Na 1.400 hektara, ovaj rizort je sagrađen za samo 10 meseci zbog pritiska Kim Džong Una da se poveća broj inostranih turista sa 200.000 na milion godišnje do 2016. godine.

Pam je dobio ekskluzivan pristup svim delovima ovog centra.

Fotografisao je razne objekte, uključujući teretanu, saunu, frizerski salon i restoran, a mogao je da uživa sam u ovim blagodetima.

- Bazeni su naročito lepi, jer je vreme hladno napolju a voda je lepa i topla - rekao je Aram.

Vojska je odigrala vodeću ulogu u projektu, sa vojnicima Korejske narodne armije koji su izgradili objekat.

Nekoliko stotina topova za sneg su dopremljeni iz Švedske, a tu su i italijanski snežni plugovi i kanadski mobilni telefoni za sneg.

Da biste videli još fotografija iz Severne Koreje, posetite Fejsbuk stranicu Arama Pana OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ortodox

    27. oktobar 2014 | 10:44

    pa ovo je 1000 puta bolje nego nas Kopaonik!

  • sveznalica

    27. oktobar 2014 | 10:58

    malo je bezveze da mi nekoga ismevamo. pogledajte koliko smo mi kao zemlja ulupali para u ski centre ( circa 100 miliona evra ) a našta oni lice. ajde da ih nabrojimo : divčibare , zlatibor, stara planina, kopaonik.

  • zorule

    27. oktobar 2014 | 11:19

    Ja bih ovde skijao opušteno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA